Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Terme: Ina smjenjuje jedinoga Bandićeva čovjeka u upravi

bandic
VL
03.03.2010.
u 08:45

Podsjetimo, Bandić je šefu Kontrolnog ureda Mirku Heraku naredio istragu u kojoj je Herak od Saše Mesić zatražio izvješće o svim odlukama koje je donijela, uključujući poslove vezane uz javnu nabavu, zapošljavanja, investicije te bankovne izvode.

Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić prošli tjedan DORH-u poslao prijavu protiv Saše Mesić, predsjednice uprave Termi Zagreb (zajedničke tvrtke Ine i Grada), Večernji je došao u posjed zapisnika sjednica uprave i skupštine Termi Zagreb iz kojih je jasno da je Bandić cijelo vrijeme bio vrlo dobro informiran o poslovanju tog društva.

Grad bez primjedbi

Njegovu bliskom suradniku Ladislavu Prežigalu, pročelniku za gospodarstvo, uprava Termi svakog je mjeseca slala izvještaje o poslovanju. Štoviše, posjedujemo dokument od 6. veljače 2010. godine u kojem piše: “Grad Zagreb nije imao primjedbi na poslovanje, a nije se ni pismeno očitovao da se ne slaže s izvještajima u kojima je imao pregled kako društvo posluje”.

Podsjetimo, Bandić je šefu Kontrolnog ureda Mirku Heraku naredio istragu u kojoj je Herak od Saše Mesić zatražio izvještaj o svim odlukama koje je donijela, uključujući poslove vezane uz javnu nabavu, zapošljavanja, investicije te bankovne izvode. Kako mu Saša Mesić do tada nije dostavila niti jedan dokument, naš izvor kaže da je Herak sastavio općenitu prijavu u kojoj iznosi sumnje da je predsjednica uprave Termi Zagreb kršila zakon.

Naši sugovornici slažu se da su Bandićevi motivi za prijavu osveta njenom ocu, bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću, te činjenica da je izgubio kontrolu nad tom tvrtkom. Naime, otkako se s gradonačelnikom politički razišao, Dragan Vučić (SDP), predstavnik Grada u skupštini Termi, jedini preostali Bandićev čovjek u Termama je član uprave Davor Havranek, koji je tik do smjene. Inin član skupštine Termi Vladislav Brkić već je, doznajemo, potpisao njegovu smjenu, a SDP je Vučiću dao “zeleno svjetlo” da i on učini isto. Zbog upornog odbijanja suradnje sa Sašom Mesić Havranek je praktički blokirao rad Termi i navukao srdžbu Ininih predstavnika u toj tvrtki. Posjedujemo i zapisnik sa sjednice skupštine Termi na kojoj je Brkić ustvrdio da je Havranekovo ponašanje neprihvatljivo i da čestim promijenama mišljenja opstruira rad društva.

Dva rješenja problema

Brkić je tada rekao da se problem može riješiti na dva načina: ili izmjenom Društvenog ugovora u smislu da važeće odluke može donositi samo jedan, a ne kao dosad oba člana uprave ili promjenom člana uprave kojeg je imenovao Grad (Davora Havraneka, op.a).

Komentara 2

VI
Vito
09:37 04.03.2010.

Nije problem u tome tko će graditi toplice, niti imena i preizmena bilo koje osobe, partije, poštenjančine ili kriminalca. Problem je u tome što grad Zagreb ispod sebe ima toplu vodu, a nesmije ju koristiri bez odobrenja stranca koji jee dobi koncesije zajedno s poklonjenom INA-om. Jedino INa ima koncesiju za podzemna bogatstva ispod Hrvatske još od kad je osnovana. Davno je poznato da postoji topla voda koja je dovoljno zagrijana da može grijati cijeli grad, a ne samo turističko odredište. Planovi davno ppostoje, još od prvih istraživanja davnih 50-ih, 60-ih godina prošlog stoljeća. samo što određenim strukturama (politikim rječnikom) nije i ne odgovara jeftinije grijanje građana Zagreb i Velike Godrice. Opravdavaju to količinom minerala i skupoćom pročišćavanja takve tople vode. U isto vrijeme taj problem nemaju u Varaždinskim toplicama, Stubičkim toplicama, Krapinskim toplicama, Tuheljskim toplicama, Daruvarskim toplicama, Bizovačkim toplicama te svim toplicama koje nisam nabrojio, a nalaze se na području bivše države. Ovaj farizej brine o dva milijuna kuna, zakonski dodjeljenih prividnoj tvrtki. U isto vrijeme protuzakonito daje tri milijuna kuna nogometašima, unaprijed, umjesto u zakonom odfređenom vremenskom razdoblju, nakon prvg kvartala. Tu bi DORH trebalo pokrenuti postupak o zloporabi položaja i praktički korupcije gradkog ureda te pribavlajnje nezakonitog novca neprofitnoj udruzi, a zapravo čistim profesionalcima koji trguju milijunima eura i dolara. I to sve na štetu stanovnica i stanovnika Zagreba, a posredno i Hrvatske.

DA
dahna
10:34 04.03.2010.

Dodala bih i .....cije novce ja Bandic dao Sarajevu za izgradnju teniskih terena????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije