Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tegle vreće i pomažu

Suvremeni zagrebački fakini su - punkeri

punk
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
07.03.2016.
u 14:23

Bruno i Ivan u subotu su krenuli na koncert Gužve u 16-ercu...

Subota navečer, točno 21.30. Grupice mladih, vidi se kroz prozor, krenule su prema Tvornici kulture. Među ostalim, koncert je Gužve u 16-ercu, punk benda iz Osijeka; logično, to je i tip ljudi koji se kreće po kvartu. Karirano dominira, pa je red izvaditi i putnu torbu s takvim uzorkom kako bi se u nju utrpao prljavi veš koji se skuplja u stanu već mjesec dana, otkako se pokvarila vešmašina. Izgovora više nema, treba obući nešto za posao. No ne može ta hrpa stati u samo jednu torbu, budući da u njoj ima i posteljine, ručnika...

Treba uzeti i vreću. Uguglam “samoposlužna praonica rublja”, nadajući se da će, budući da ih je u posljednje vrijeme po Zagrebu niknuo popriličan broj, neka biti u susjedstvu. Ispada, jedna je baš pokraj Branimirove tržnice, kamo se može pješice. Teglim ulicom golemu torbu, još veću vreću, a usto i laptop, kad prilaze dva divna momka. Pomoći će, kažu. Bruno i Ivan, predstavljaju se, krenuli su na Gužvu u Tvornicu, ali vide, govore, kako se mučim, “pa nek im prepustim barem vreću”. Okej, može. No, na Branimircu shvaćamo kako izguglane praonice – nema. Pomalo iznervirana objašnjavam im da krenu na koncert, a ja ću se s neopranim rubljem vratiti doma. “Ma nema šanse, evo, ima jedna kod Trešnjevačkog placa, da nemaš kakvo vozilo?” pita Bruno, a Ivan odmah dodaje: “Evo, mi ćemo pričuvati torbu i vreću dok ga ne dovezeš!”

Skeptično pomišljam kako ne mogu samo tako ostavljati veš, a i nemam volje za vožnju do Ozaljske, no ipak im prepuštam brigu nad teretom. Mislim: što će im ženske majice i posteljina s uzorkom Eiffelova tornja? I tako, dok sam skočila po auto, Bruno i Ivan ljubazno čekaju na ulici s torbama, a onda ih još i utovaruju u gepek. “Jeste li vi momci Zagrepčani ili ste samo došli na koncert?” pitam. “Zagrepčani, Zagrepčani, pa kaj se ne vidi da smo pravi fakini?” odgovaraju, a ja shvaćam, itekako još postoje. Baš kao i, pokazuje se na povratku s Trešnjevke, praonica rublja na Branimircu, samo što je uvučena u ulicu pa je nismo vidjeli.

Komentara 1

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
16:24 07.03.2016.

i sta to je ta urbana kultura sto namecu urbani...prije idem na sto cajki nego na guzvu u sesnaestercu...tamo nitko ne smrdi tamo se veseli i pjeva a ne plese pogo gdje se valjas u vladtitoj rigotini...gdje su cure skockanii komadi a ne pijana strasila...a na kraju krajeva furati nesto iz pocetka osamdesetih je totalno demode...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije