Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAVELMAN

Stiže nova biciklistička utrka humanitarnog karaktera s Crvenim Nosovima

Foto: GRAVELMAN
1/4
29.08.2020.
u 09:00

Kako bi utrku približili široj populaciji, jer je ona uistinu najbolja platforma za sve koji žele otići na vožnju, a ne znaju gdje, kada i kako - ili samo ne žele ići sami - ekipa iz Segmenta21 izokrenula je već uvriježeni koncept gdje se natjecatelji utrkuju jedni protiv drugih i izmislila potjeru.

Gravelman Zagreb 2020. nova je biciklistička utrka humanitarnog karaktera duga 100km, a održat će se 20. rujna sa startom i ciljem na zagrebačkom Bundeku. Projekt je proizašao iz tima Segment21 koji je ove godine već organizirao dva vrlo zanimljiva i posjećena brdsko- biciklistička maratona - “xcm Occupy Samobor" i "The Capital” u PP Medvednica.

Ovoga puta napravljen je odmak od klasičnog brdskog biciklizma (mountain bike-a / mtb-a) ka Gravel smjeru - novoj grani biciklizma koja u posljednje vrijeme okuplja sve veći broj pobornika. Osim zadržavanja postojećih ljubitelja ovog sporta, gravel privlači i nove rekreativce koji se ne mogu oduprijeti prednostima koje pruža vožnja u prirodi, a uključuje i cestovne bicikliste koji polako otkrivaju prednosti off road vožnje. Gravel je u direktom prijevodu s eng. nazivlja šljunak, a i to je, uz asfalt, podloga po kojoj se vozi - dakle, tehnički nije zahtjevno. 

Kako bi utrku približili široj populaciji, jer je ona uistinu najbolja platforma za sve koji žele otići na vožnju, a ne znaju gdje, kada i kako - ili samo ne žele ići sami - ekipa iz Segmenta21 izokrenula je već uvriježeni koncept gdje se natjecatelji utrkuju jedni protiv drugih i izmislila potjeru.

Pravila su jednostavna - na Gravelman-u svi natjecatelji startaju istovremeno, a s vremenskim odmakom za njima kreće i ekipa lovaca (potjere) čiji je zadatak prestići što više natjecatelja, dok je zadatak natjecatelja doći u cilj ispred vozača potjere ne bi li si osigurali status Gravelman-a. Svi koje potjera sustigne mogu nastaviti vožnju, ali pri ulasku u cilj imaju status Finisher-a, a ne Gravelman-a.

Najveći poticaj u što bržem “prevaljivanju” tih 100km doprinosi činjenica da za svaki prestignuti kilometar potjere Segment21 donira 1 kunu udruzi Crveni Nosovi koja ljudima u teškim i kriznim situacijama želi vratiti osjećaj radosti, sreće i optimizma. Da bi utrka bila još originalnija, možda će vam izazovnije biti bježati od potjere koju čine naše sportske zvijezde, pa će vas tako pokušavati prestići veslački olimpijski pobjednici - braća Sinković, zatim poznati hrvatski biciklist Filip Kvasina te biciklistica, triatlonka, trail trkačica i pobjednica na europskom prvenstvu WUCA 2019. biciklističke utrke na 12h s odvezenih 430km - Maja Marukić, a ostala imena lovaca ćemo objavljivati svakih 5 dana do utrke.  Kažu da je u dobrom društvu sve lakše, stoga utrku podržavaju i poznata lica iz showbiz-a poput Renea Bitorajca, Saše Bunete, Maria Valentića i Vedrana Mlikote, a niti naša najuspješnija atletičarka Sandra Perković nije odoljela okušati se u ovom izazovu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije