Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLIJEČNA STAZA

Po prvi puta virtualna: Priključite se utrci i pomozite djeci s teškoćama u Hrvatskoj

Zagreb:  UNICEF-ova utrka Mliječna staza
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
21.08.2020.
u 14:37

U utrci mogu sudjelovati svi - dovoljno je prijaviti se i skupljati kilometre od 5. do 20. rujna

Utrka Mliječna staza 2020., koja se i ove godine održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića, bit će prilika da se napravi važan iskorak kako bi se djeci s teškoćama osigurala kvalitetnija podrška i bolji pristup uslugama rane intervencije. U utrci mogu sudjelovati svi - dovoljno je prijaviti se i skupljati kilometre od 5. do 20. rujna.Svatko će sudjelovati kada, koliko i kako najbolje može - trčanjem, hodanjem, šetnjom, u kolicima, na biciklu, romobilu... s obitelji, prijateljima...u parku, na treningu, planinarenju ili u šetnji.

Kvalitetne i dostupne usluge rane intervencije u djetinjstvu od presudne su važnosti za razvoj djece s teškoćama jer uključuju koordiniranu, intenzivnu i individualiziranu podršku stručnjaka za djecu i njihove obitelji. Procjenjuje se da u Hrvatskoj trenutno živi 24 tisuće djece s razvojnim rizicima i teškoćama u dobi od 0 do 5 godina, koja su potencijalni primatelji ovih usluga, samo 1 od 8 djece koristi usluge rane intervencije.

Cilj ovogodišnje utrke je osigurati bolju dostupnost usluga rane intervencije te promicati socijalnu uključenost djece s teškoćama u razvoju u Hrvatskoj. Mliječna staza 2020. bit će javna platforma za podizanje svijesti ključnih dionika i šire javnosti o važnosti osiguravanja kvalitetne dostupne stručne podrške i usluga rane intervencijeza svako dijete s teškoćama.

Sredstvima prikupljenim na ovogodišnjoj humanitarnoj utrci Mliječna staza UNICEF će nabaviti senzornu opremu i otvoriti funkcionalne senzorne sobe u dijelovima Hrvatske gdje su potrebe najveće i educirati stručnjake koji provode terapije senzorne integracije.

I ove godine želi se okupiti što više zvijezda na Mliječnoj stazi te će zbog novonastalih okolnosti i brige za zdravlje svih sudionika utrka po prvi puta okupiti sudionike uz pomoć mobilne aplikacije.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar fredi
fredi
13:23 22.08.2020.

Molim ponoviti pravopis: netočno - "po prvi puta". Nešto može biti po drugi, treći itd. put, ali nikako "po prvi put". Što se akcije tiče, nadam se da će biti uspješna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije