Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savska cesta

Stara 'dvadesetka' postaje ZET-ova prva suvenirnica

suvenirnica
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
05.04.2014.
u 08:42

Turisti, ali i Zagrepčani moći će učiti i o povijesti tramvaja u gradu

Mini uspinjača, mali tramvaj, magneti, majice, olovke, ravnala, razglednice, a sve s motivom javnog gradskog prijevoza, samo su neki od šezdeset artikala iz prve ZET-ove suvenirnice koja će se, prigodno, ovog mjeseca otvoriti upravo u tramvaju.

Prostor i u Petrićevoj

Stara ‘dvadesetka’ pokraj Tehničkog muzeja, koja je dosad služila kao infopunkt projekta Civitas Elan, postat će mjesto na kojem će se, najavili su iz ZET-a, po povoljnim cijenama moći nabaviti novi zagrebački suveniri, ali i naučiti o povijesti tramvaja u Zagrebu.

– U suvenirnici bit će dostupna i određena literatura, odnosno naša svojevrsna monografija, a na ekranu, koji je smješten u starom tramvaju, moći će se pogledati i stare fotografije, a kasnije i videozapisi o gradskom prijevozu kroz povijest – objasnio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić te dodao kako će artikli, koji će se naći u suvenirnici, biti dostupni i u Petrićevoj 4, u prostorijama Električnog tramvaja. Kako kaže Jurić, tramvaj koji stoji ispred Tehničkog muzeja za potrebe suvenirnice preuredili su sami ZET-ovci, tako da dodatnih troškova nije bilo, a cilj otvaranja takvog prostora jest promocija jedinog gradskog prijevoza te samog Zagreba.

– Gotovo svi veći gradovi imaju suvenire s motivima javnog prijevoza pa je vrijeme da i Zagreb dobije nešto takvo – rekao je glasnogovornik te dodao kako će svi suveniri biti, zapravo, i presjek djelatnosti ZET-a od 1890. godine.

Nova internetska stranica

A osim suvenira, turisti, ali i sami Zagrepčani, u tramvaju na Savskoj moći će dobiti i sve potrebne informacije o samom prijevozu jer će suvenirnica i dalje funkcionirati i kao infopult. Također, najavio je Jurić, uskoro će se pokrenuti i nova internetska stranica ZET-a na kojoj će svaki putnik moći unijeti lokaciju na koju mora stići te odmah pronaći koji ga tramvaj ili autobus tamo može i dovesti.

– Vrijeme je da nas se počne spominjati i u vrlo pozitivnom kontekstu – zaključio je glasnogovornik Jurić te dodao kako će se suvenirnica sigurno najviše svidjeti upravo Zagrepčanima.

>> Točniji od ZET-a: Uz ZET-check nema kašnjenja, a ni živciranja

Komentara 4

ZE
zelenakrava
13:20 05.04.2014.

Stara dvadesetka???? Tramvaj br 20 nikada ili barem zadnjih 60 godina nije vozio po Zagrebu. Neznam odakle novinaru ta informacija ili izraz. Postojao je tramvaj br.21 ali 20 nikada.

LI
lilith
12:36 05.04.2014.

odlicno! nadam se da ce biti dobro posjeceno.

Avatar billybull
billybull
09:55 05.04.2014.

to je jedan od onih starijih, s luksuznim sirokim pulferom, na kojem se bilo tak lako voziti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije