Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆ POVUKAO ANEKS

Slučaj Svetice? Dok se svi ne usuglase, ništa od projekta

Foto: Privatni album
27.09.2017.
u 12:50

Zbog dvorane za atletičarke buni se oporba, ali i dio koalicije

Mislite li da bih ja kao strastveni trkač, maratonac, dopustio da se ostane bez atletike – nakon što je ponovio kako on bez jutarnje tjelovježbe na atletskoj stazi ne može, zaključio je jučer gradonačelnik Milan Bandić da točku kojom bi zastupnici u Skupštini sutra trebali prihvatiti ili odbiti aneks ugovora o kampu na Sveticama povlači s dnevnog reda sjednice. Skupštinari će, najavio je, o novom obujmu atletsko-nogometnog kampa koji gradi Hrvatski nogometni savez te o postojanju ili nepostojanju atletske dvorane tik do Dinamova stadiona raspravljati u studenom.

Lovrić i Jerković “delegati”

– Predsjednik Skupštine Andrija Mikulić sazvat će sastanak klubova zastupnika i HNS-a, na kojem će biti i Ivica Lovrić te Sanja Jerković. Dok se sve tri strane ne usuglase, projekt neće ići – svoje pročelnike ureda za sport te za strategijsko planiranje i razvoj grada, najavio je Bandić, poslat će na dogovor, a on će, kazao je, inzistirati da gradnja na Sveticama počne što prije, ali, opet, “nije problem ni ako se sve skupa još malo odgodi”. Jer “nije to njegov projekt, već projekt koji će odrediti sudbinu nogometa i atletike”.

A upravo zbog atletike, podsjetimo, oko Svetica je i nastala gungula jer je aneks ugovora, o kojem se sada ipak neće raspravljati, predviđao značajno smanjivanje površine centralnog objekta budućeg kampa, a i brisanje druge faze radova u kojoj se trebala graditi dvorana atletičarima. Oporba je još prošlog tjedna najavila kako aneks neće podržati, a jučer je, uoči povlačenja točke s dnevnog reda Skupštine, isto najavio i Bandićev koalicijski partner, HDZ-ov Andrija Mikulić.

Ne znamo o čemu je riječ

– Traže od nas da dignemo ruke za nešto za što ne znamo o čemu se točno radi. Smanjuje se površina objekta, ali ne znamo točno kojeg i u koju svrhu – rekao je Mikulić, pa dodao kako informacije predstavljene aneksom nisu iste onima koje su zastupnici dobili u sklopu prijedloga treće izmjene programa javnog natječaja za idejno rješenje prostora na Sveticama.

Gradnja na istočnom djelu grada trebala je, podsjetimo, početi još lani u lipnju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije