Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDOVNO ODRŽAVANJE

Bandićeve fontane na servisu za dva i pol milijuna kuna

Održavanje fontana
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/7
19.09.2017.
u 11:20

Zagrepčani su se zabrinuli da su se vodoskoci kod NSK pokvarili, no samo su ih isključili kako bi se mogao obaviti uobičajeni pregled

Nisu radile pa su se zabrinuli. Da ne ostanu bez fontana, Zagrepčani su se odmah, čim je iz njih prestala šikljati voda, a radnici ih okružili, počeli raspitivati što se s njima događa.

Riječ je o redovnom održavanju, umirivali su ih radnici Vodotehnike, kojoj je i ovog puta, za dva i pol milijuna kuna, povjereno održavanje fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Tvrtka je to koja ih je i gradila pa nije čudno što su na natječaju za posao dobili ocjenu 100/100 te što mogu osigurati čitav tim ljudi koji Grad traži da se brine o vodoskocima u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Diplomirani inženjer, diplomirani inženjer strojarstva, diplomirani kemijski inženjer, osobe osposobljene za rad s paketima za programiranje i stručno educirani serviseri tražili su se natječajem, a kao i dosad, obuhvat posla im je, osim “vanjskog” održavanja, odnosno pranja mlaznicama, i programsko održavanje fontana, što obuhvaća kontroliranje sustava, uključivanje vodenih formi i svjetala, a po potrebi i reprogramiranje algoritama ako se za neke manifestacije isprobava novo osvjetljenje ili način prskanja. Također, mora se paziti na to da voda u fontanama uvijek bude “bistra i čista”, a i da “higijenski odgovara onoj za piće”. 

 

Komentara 10

Avatar liquidsky
liquidsky
11:46 19.09.2017.

Ovo je najljepša vijest tjedna. Bili smo silno zabrinuti hoće li to remekdjelo ikada više štrcati vodu uvis ali zahvljujući ovom članku možemo mirno promatrati razvoj zbivanja u gradu, zemlji i sa Sjevernom Korejom. Nakon 2,5 milijuna fontansko-održavateljskih kuna od sreće više nećemo ni posmisliti na kojekakve unutarnje i vanjske trivijalije.

DU
Deleted user
12:11 19.09.2017.

Ako je to voda za pice, onda su stvarno retardirani, i ti koji to vode i mi koji to placamo.

DU
Deleted user
15:42 19.09.2017.

Takvih primjera vulgarnog trošenja gradskog novca gdje su svih ovih godina potrošene desetine milijardi kuna je bilo bezbroj i biti će ih sve dok paša vlada gradom. Ovakvu devijantnu i nakaradnu situaciju i rođo ponašanje neće riješiti niti Dorh, policija, kaznene prijave niti sudovi već samo i isključivo građani kada će uključiiti minimum korištenja vlastitog mozga i samo malo, mrvicu zdravog razuma prilikom izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije