Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA NA JELAČIĆ-PLACU

Slogan 'Kriv si' za novi prosvjed protiv Bandića

Prosvjed protiv gradonačelnika Bandića Vrijeme Je, Zagreb Je Spreman
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/13
03.01.2020.
u 10:10

Na prvi prosvjed došlo je više od 700 ljudi

Nakon prosvjeda protiv gradonačelnika Milana Bandića održanog 21. prosinca pod sloganom “Odstupi”, zagrebačke građanske udruge i inicijative sutra pripremaju još jedan. Održava se, kao i prošli put, u 16 sati na Trgu bana Jelačića, a ovog puta slogan će biti “Kriv si”.

– Sutra nije samo prosvjed, već, temeljem Ustava, građani kao nositelji vlasti u Hrvatskoj javno sude Bandiću. U ponedjeljak smo predali i otvoreno pismo državnom odvjetniku, a sutra ćemo biti porota – poručuje Gordana Pasanec iz Udruge građana Siget, jednog od organizatora.

Povod su, kako navode organizatori prosvjeda, drastična poskupljenja poput onog za odvoz otpada.

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

– Cilj ovoga prosvjeda je okupiti ljude i reći da neke stvari nisu normalne i prihvatljive. Nije normalno ni da se građane, novinare i znanstvenike vrijeđa što se bore za svoj grad. Zbog svega navedenog, zbog nebrige za sustavno uređenje gospodarenja otpadom, može se ustvrditi da je gradonačelnik kriv – kaže Ivan Kos iz udruge Eko-Zagreb, a Bandiću, zajedno s drugim organizatorima, poručuje da – odstupi.

Ključne riječi

Komentara 8

ŽA
žalosnababanarikača
13:42 04.01.2020.

Pokažimo tim okupatorima da nas još ima. Jučer sam dobio hrpu uplatnica za komunalnu naknadu, nekakvu razliku od 3 mjeseca, prošle godine, pa sve do prosinca 2919. Znači unazad i sa prijetnjom ovrhe. Uplatnice su došle jučer. Pa kog oni je..ju. Ispada da će im taj harač služiti za podizanje plaća u ZG. Holdingu i ostalim javnim ustanovama. Riješenja tog harača su puna prijetnji i nejasnoća, tako da moraš zvati nekog tamo i onda tražiti pojašnjenje. Jadnici, nisu sposobni sastaviti potpuno pojašnjenje, fuj, ogavno !

JO
josmalopanestalo
10:32 04.01.2020.

dolazim

KO
Kolibri
13:30 03.01.2020.

Po prvi puta budem prisutan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije