Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živnula ulica

Slike, grafike i skulpture 'obojale' cijelu Radićevu

20.09.2014., Zagreb, Radiceva - Manifestacija Radiceva u osmijehu - ulica umjetnosti. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
22.09.2014.
u 09:00

Umjetnici su izlagali u sklopu manifestacije "Radićeva u osmijehu - ulica umjetnosti", koja će se održavati svake godine

Štafelaj i ulja na platnu živopisnih boja, grafike s kvačicama pričvršćene za razvučeno uže po fasadama Radićeve, oslikane gitare... mnoga su djela akademskih slikara, grafičara, kipara bila izložena u staroj gradskoj ulici.

Upravo ona za vikend je oživjela, izvlačeći umjetnike iz ateljea, jednako kao i obrtnike koji tamo imaju trgovine. Svi oni na ulicu su izišli unutar manifestacije "Radićeva u osmijehu - ulica umjetnosti", koju je organizirala udruga Umjetnost osmijeha. Turisti su tako zainteresirano "škljocali" fotoaparatima, prolazeći kroz Radićevu, dok su Zagrepčani razgledavali, čudeći će glasnoj muzici koja je tutnjala iz zvučnika i oživjela, barem na dva dana, inače tihu i uspavanu ulicu.

Odmah na početku, kod Krvavog mosta, posjetitelje je dočekivala bista Amy Winehouse, u njenoj najpoznatijoj pozi, s mikrofonom u ruci, autora Borisa Leinera.

–U sat vremena od početka manifestacije imao sam ponuda za nju - kazao je Leiner, dok je predsjednica udruge Rumica Baranović dodala da će ovu manifestaciju organizirati svake godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije