Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog Trpimira Goluže

Skupštinari rekli svoje: 'Objavite tko su kandidati i kakve programe imaju'

Članovi kluba Most-a o studentskim stipendijama i adventskim kućicama
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
25.11.2021.
u 13:30

Intencija je da informacije o potencijalnim članovima gradskih društava i ustanova budu dostupne online

Ideja je bila potaknuti transparentniju provedbu natječaja u trgovačkim društvima i ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb. Pa je nezavisni zastupnik Trpimir Goluža, inače iz kluba MOST-a, na iduću sjednicu Skupštine uputio prijedlog da se u akte osnivanja i statute trgovačkih društava stavi odredba kojom bi se Grad obvezao da pri provođenju javnih natječaja za imenovanje predsjednika te članova uprave i nadzornog odbora, kao i ravnatelja ustanova, na njihovim internetskim stranicama objave imena i prezimena svih kandidata, stručne kvalifikacije te planovi i programi rada i razvoja.

Jer, piše u obrazloženju, te su kvalifikacije uvjet za imenovanje, a intencija je predloženog zaključka da se građani i zainteresirana javnost tako informiraju o kandidatima i onome što su dosad radili, kao i o njihovim planovima i programima razvoja društva, odnosno ustanove, prije odlučivanja o izboru. Kako je Goluža već rekao, prijedlog je potaknut imenovanjima članova uprave i nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga jer nigdje nije jasno rečeno zašto su izabrani baš oni, kao ni koji je njihov plan za tu gradsku megatvrtku. Pitanje je samo hoće li nezavisnom zastupniku ovaj zaključak proći jer o tome odlučuje većina iz Možemo!, no ne bi bilo prvi put da podrže njegov zahtjev.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije