Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENE NA LISTAMA

Bandićeva stranka: Oko Možemo! se radi pompa, a mi smo prvi platili kaznu zbog previše žena

VL/Željko Lukunic/PIXSELL
23.11.2021.
u 15:04

Protiv njih je podignuta prijava jer su na lokalnim izborima 2017. za izbor članova Gradskog vijeća Ivanić-Grada na listu stavili 17 kandidata, od čega 14 žena

Nakon što je politička platforma Možemo! objavila da ih je DORH tužio jer su na lokalnim izborima u svibnju na listi u Osijeku imali previše žena te su istaknuli da je to prvi takav slučaj, reagirali su iz stranke Bandić Milan 365, i to slanjem presude prema kojoj su oni zbog iste stvari već platili kaznu.

Protiv njih je pak podignuta prijava jer su na lokalnim izborima 2017. za izbor članova Gradskog vijeća Ivanić-Grada na listu stavili 17 kandidata, od čega 14 žena, te su time prekršili Zakon o ravnopravnosti spolova.

FOTO Presude stranci Bandić Milan 365 zbog previše žena na izbornim listama

1/4

Zbog toga, objašnjeno je u presudi iz 2019., što nisu mogli izbjeći veći broj žena, budući da one čine veliku većinu članstva u Ivanić-Gradu, kaznu su im odlučili ublažiti do granica zakonskih mogućnosti pa je iznosila dvije tisuće kuna. No Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici žalilo se na takvu odluku, koja je potom i prihvaćena, a potom je i Visoki prekršajni sud izrekao novu kaznu - 40.000 kuna.

- I platili smo je. No kad sud za identični prekršaj kazni Stranku rada i solidarnosti, nikom ništa, to je normalno jer "mi smo i tako kriminalci". Ali kad se radi o Možemo! onda se radi pompa i onda je to suprotno ideji ravnopravnosti spolova - kaže Slavko Kojić, potpredsjednik BM365. I bilo bi super, dodaje, da je taj novac išao u neki fond za stimuliranje ravnopravnosti spolova, ali njega - nema, već je otišao u državni proračun.

 

Komentara 6

Avatar drug Joža
drug Joža
21:16 23.11.2021.

Kojiću umjesto da pametuješ daj Milanu ukleši na spomenik njegove riječi "šta smo ćapili, ćapili smo"

DU
Deleted user
16:54 23.11.2021.

Kod 365 među povlaštenima su bile Prica, Pavičić, Perković; Brkljačić, Vuković-Runjić, po kriteriju količine guta,ja, ali mi nije jasna ona Stavljenić Rukavina!

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
21:22 23.11.2021.

Nisu to žene , oni se samo tako odjevaju i sminkaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije