Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završili blagdani

Skupit će za kompost oko 60.000 drvaca

06.01.2017., Zagreb - Sveta Tri kralja blagdan je koji ujedno oznacava kraj bozicnih blagdana te dan kada mnogi gradjani raskicuju bor ili jelku.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
07.01.2017.
u 16:00

Zrinjevac je s odvozom počeo odmah nakon Nove godine, a sad su posao intenzivirali

Kuglice i lampice većina je Zagrepčana jučer pospremila, a jele i borove odložila pokraj kontejnera i kanti za smeće. S Tri kralja završili su blagdani, a detaljno “čišćenje” sad preuzima Zrinjevac.

– Drvca smo počeli skupljati već nakon Nove godine. Ljudi odu na skijanje pa moraju bor iznijeti ranije ili im se jednostavno osipaju iglice, tako da nismo čekali, već smo odmah krenuli s poslom – objasnio je voditelj Holdingove podružnice Zrinjevac Igor Toljan te dodao kako će ovih dana grad obilaziti intenzivnije ne bi li pokupili svako od otprilike 60 tisuća drvaca, koliko ih se nakon blagdana odloži pokraj kontejnera. Borove i jele skupljat će do 15. siječnja, kada će na svoja kompostišta odvesti i 53 drvca koja su krasila Advent.

– To je datum kada se skidaju lampice po gradu, a onda će se raskititi i borovi – rekao je Toljan pa objasnio kako će se sva drvca, baš kao i prijašnjih godina, odvoziti u kompostane, gdje će se pretvoriti u organsko gnojivo koje se zatim koristi za njegu gradskog zelenila. Oni koji su za Božić imali “živi” bor, odnosno onaj zasađen u tegli, mogu se javiti Zrinjevcu, čiji će djelatnici njihovo drvce zasaditi na za to prikladno mjesto.

– Apeliramo na sugrađane da drvca ostave na pristupačnom mjestu kako bismo ih što lakše mogli zbrinuti – rekao je Toljan.

Dio drvaca dat će se i zagrebačkom Zoološkom vrtu u sklopu programa obogaćivanja životnog prostora životinja.

>>Pogledajte kako se uređivala skijaška staza u samom središtu Zagreba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije