Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagirali na natječaj

Sindikati bijesni: Dok Holding dijeli otkaze, paralelno zapošljava uhljebe. Tko je ovdje lud?!

Zagrebački Holding/ilustracija
Goran Stanzl/PIXSELL
13.01.2022.
u 17:07

Zagrebački Holding objavio je danas natječaj kojim traži 10 izvršitelja u Korporativnim servisima. Istovremeno se planira kao kolektivni višak otpisati 544 djelatnika, između ostalog i radi centralizacije korporativnih funkcija.

Proteklih nekoliko tjedana bura se ne stišava oko plana Zagrebačkog holdinga da kao kolektivni višak otpiše 544  svojih djelatnika., a možda i više. Njegovi sindikati ukazali su, pak, na natječaj koji je Holding objavio danas, a kojim traži 10 izvršitelja u Korporativnim servisima. Popis službenika koji se traže je sljedeći: 

Voditelj/ica Službe za logistiku Upravi - 1 izvršitelj/ica
Voditelj/ica Službe za unutarnju reviziju - 1 izvršitelj/ica
Voditelj/ica Službe za strategiju, razvoj i usklađenost poslovanja - 1 izvršitelj/ica
Voditelj/ica Službe za upravljanje nekretninama - 1 izvršitelj/ica
Voditelj/ica Službe za upravljanje projektima i investicije - 1 izvršitelj/ica
Voditelj/ica Službe za nabavu - 1 izvršitelj/ica
Voditelj/ica Službe za ICT potporu - 1 izvršitelj/ica
Voditelj/ica Službe za sigurnost - 1 izvršitelj/ica
Voditelj/ica Službe za odnose s korisnicima - 1 izvršitelj/ica
Rukovoditelj/ica funkcionalne grupe poslova u Službi za logistiku Upravi 

Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske - Zagrebački holding, na natječaj je reagirao na svojim službenim Facebook stranicama. 

"TKO JE OVDJE LUD !!!  Dok nova Uprava Zagrebačkog holdinga započinje dijeliti otkaze radnicima, paralelno započinju uhljebljavanje svojih ljudi i to redom voditelja, rukovoditelja i direktora dakako, pa neće valjda zapošljavljati operativne radnike, čistačice itd. Gdje ste mediji, objavite ovo licemjerje. Nama su za Božić spremali otkaze, a svojim ljubimcima nova rukovodeća radna mjesta", stoji u današnjoj objavi. 

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel poručio je danas, podsjetimo, da  kako sindikati udruženi u SSSH koji djeluju u podružnicama i društvima ZGH ne mogu dati suglasnost na predloženu odluku o kolektivnom višku radnika u Zagrebačkom holdingu.

"Otpuštanju radnika mora prethoditi jasan i transparentan plan reorganizacije i buduće strukture Zagrebačkog holdinga, kao i detaljna razrada nove sistematizacije radnih mjesta",  rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel. 

Ključne riječi

Komentara 23

BI
billynik
17:47 13.01.2022.

Pa što se čudite to ste sami izabrali, vidite da se ne traže čistačice nego sve voditeljska mjesta, treba uhljebiti čelnike raznih srodnih udruga i organizacija.

Avatar Barba
Barba
18:20 13.01.2022.

Uhljebi iz 365 zamijenjeni uhljebima s uskličnikom.

AF
AfganistanskiHrvat
17:48 13.01.2022.

Može li sindikat navesti razliku ovog ponašanja i ponašanja u vrijeme krim. milana bandiča? Zašto onda nije bio ovako glasan i po medijima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije