Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop otkazima

Plakati Radničke fronte osvanuli u centru Zagreba, čelnica stranke objasnila o čemu se radi

Hana Ivković Šimičić/Patrik Macek/Pixsell
13.01.2022.
u 12:20

Ovom gestom je, objašnjava saborska zastupnica i čelnica Radničke Fronte Katarina Peović, stranka stala uz sindikaliste Holdinga koji su se jučer odbili očitovati na planirane otkaze dokle god se ne provede kompletna sistematizacija radnih mjesta.

Stop otkazima u Zagrebačkom holdingu! - piše na plakatima koji su jutros osvanuli na više lokacija po centru Zagreba i zaokupili pažnju prolaznika. Plakati su potpisani logom Radničke fronte, a ispod njega obljepljen je i popis radnih mjesta koje Zagrebački holding, prema dokumentu koji je procurio na Staru godinu, smatra kolektivnim viškom. Ukupno se, podsjetimo, radi o 544 radna mjesta na raznim pozicijama, od komunalnog radnika i dostavljača, do referenta, tajnika i voditelja projekta. 

Ovom gestom je, objašnjava saborska zastupnica i čelnica Radničke Fronte Katarina Peović, stranka stala uz sindikaliste Holdinga koji su se jučer odbili očitovati na planirane otkaze dokle god se ne provede kompletna sistematizacija radnih mjesta i reorganizacija komunalnog diva. 

- Ovo što se trenutno radi nije sistamatizaciji niti išta slično, već jedna obična korporativna čistka.  Ne miču se Bandićevi uhljebi, već obični radnici koji svoj posao rade kvalitetno - kaže Peović. Na spisku radnih mjesta većinom se radi o operativnim radnicima, a ponajmanje o rukovodećem kadru. To nije, kaže, u redu. 

- Cijeli proces se vodi netransparentno, nadamo se da će Uprava transprarentnije postupati u budućnosti - ističe Peović. 

Komentara 3

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
12:37 13.01.2022.

Čekam kad će drugar'ca peović reagirati na to što saborski zastupnici s jednim odrađenim mandatom (a da pri tom ne moraju niti jedan jedini dan sjediti u Saboru) idu u mirovinu s 55 godina, dok svi mi ostali moramo raditi za kud i kamo niže plaće, a posljedično i mirovine do 65, 66, 67.... nastavi niz? Taj nakaradni zakon je bio i nakaradniji (bilo je dovoljno odraditi pola mandata), i nikad se nitko nije pobunio - ni vladajući, ni oporba ma tko kod bio na toj poziciji? S obzirom što društvo iz radničke fronte propagira, kako to da ne reagira na tu nepravdu?

DU
Deleted user
23:18 13.01.2022.

Komentar ove gospode- toboze jake radnice - je nepotreban. Za taj komentar i te plakate nebu dobila niti jedan glas zagrepcana. Samo od B uhljeba.

DU
Deleted user
23:21 13.01.2022.

Osim toga , ocito niti ona niti toboznji samostalni sindikat B, nisu dobro procitali sto su rekli u ZG holdingu o rekonstrukciji . Bilo bi dobro da si procitaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije