Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9. mobilno

Šestine dobile novo reciklažno dvorište

Reciklažno Šestine
Foto: Grad Zagreb
1/2
02.10.2020.
u 11:06

Nalazi se na početku Prilaza Kraljičinom zdencu, iza groblja, a radit će svaki dan osim nedjelje od 6.30 do 20 sati.

Podsljeme je dobilo novo mobilno reciklažno dvorište. Nalazi se u Šestinama, na početku Prilaza Kraljičinom zdencu, iza groblja, a radit će svaki dan osim nedjelje od 6.30 do 20 sati. 

- S radom je krenulo deveto po redu mobilno reciklažno dvorište. Ukupno u Zagrebu imamo 20 reciklažnih dvorišta, od čega je devet mobilnih i jedanaest fiksnih. Grad Zagreb ispunio je zakonsku obvezu, da svaka gradska četvrt ima barem jedno reciklažno dvorište, ali na ovom broju ne namjerava se stati, rekla je predsjednica uprave Zagrebačkog Holdinga Ana Stojić Deban, dok je predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak naglasio da je sad ovo razlog više zašto se otpad ne bi trebao odlagati u podsljemenskim šumama. 



U mobilnom reciklažnom dvorištu otpad koji su građani odvojili u kućanstvu se privremeno skladišti, u njima se ne obavlja obrada sakupljenog otpada pa aktivnosti postupanja s otpadom ne završavaju tamo već podrazumijevaju češća pražnjenja i odvoz razvrstanih vrsta kojeg u konačnici uporabljuju ovlaštene tvrtke.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije