Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslava

Romski Dan državnosti obilježen u središtu Zagreba

romi
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
07.04.2012.
u 11:58

Romi su zainteresiranima podijelili brojne poklone poput knjiga o svojoj kulturi, upaljača, šalica, ali i mnoštvo letaka pod nazivom „Sudite li po izgledu“.

Na svjetski dan zdravlja, svoj dan slave i Romi. Ove godine, po prvi puta odlučili su svoju kulturu predstaviti na Trgu bana Jelačića te tamo proslaviti svoj Dan državnosti.
– Dosad smo slavili u privatnim krugovima, uz pjesmu i ples, ali ove godine odlučili smo podijeliti svoj dan sa svima – rekao je predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Zagreba, Neđatin Kamberovski.

Romi su zainteresiranima podijelili brojne poklone poput knjiga o svojoj kulturi, upaljača, šalica, ali i mnoštvo letaka pod nazivom „Sudite li po izgledu“. Upravo važnost te rečenice istaknuo je i Kamberovski napomenuvši da diskriminacija neće prestati dok god ljudi zaista ne prihvate njihovu kulturu.

 

Komentara 14

FA
fakin2012
14:02 07.04.2012.

Romi ulaze u tuđa dvorišta i zgrade, lažu, kradu, međusobno se obračunavaju zbog otpada... i od bandića dobivaju gradske stanove, koje uništavaju, pa provaljuju u druge stanove, i svi imaju razumijevanja za to, jer nije u njihovom dvorištu

DO
doktorica
18:49 07.04.2012.

pa bilo bi zaista dosta tih prizora sa prošnjom,saletanja građana i moljakanja novca.To je sramota za ovaj grad,djevojke i curice prose po glavnim zagrebačkim prometnicama a policija ih ne dira,jer kao kud će sa njima....

CH
chemica
13:30 07.04.2012.

Zbilja, koja je to ta njihova, "ciganska kultura"? Orobljavanje kontejnera za stari papir usred Zagreba? Prošnja na ulici? Ulazak u PRIVATNU zgradu i žicanje love "za obrazovanje"? Razbijanje prozora na kući moje bake? Oprostite što mi se zgadi svaki put kada mi se obrati jedan od takvih. Može dogovor? Evo, prestat ću biti "rasist" onaj tren kada se počnu ponašati normalno, kao i mi svi ostali. Kada napokon odustanu od te svoje nakaradne "tradicije" koja podrazumijeva kršenje svih mogućih zakona i prihvate običaje i mentalitet države u koju su došli. Ako im to pričinjava takve ogromne poteškoće, nek idu lijepo nazad u Indiju. Ili u Rumuniju. Mogu kud god žele i mogu raditi što ih volja, samo da nas ostave na miru, jer bi idućem cigi koji digne ruku na moju bakicu mogao doletjeti metak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije