Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć za kupnju drva

Registrirate li auto, gubite pravo na 'socijalnu pomoć'

registracija auta, portal
Goran Jakus/PIXSELL
02.10.2013.
u 11:04

Samac ima pravo i na 600 kuna pomoći mjesečno za uzdržavanje, a ako je više članova obitelji, svaki po 400 kuna.

U slučaju da osoba koja prima socijalnu pomoć registrira vlastiti automobil, automatski gubi pravo na pomoć, osim ako automobil služi za prijevoz osobe s invaliditetom. Jednokratnu pomoć Centar za socijalnu skrb priznaje osobama koje zbog trenutačnih materijalnih teškoća nisu u mogućnosti podmiriti osnovne životne potrebe, a koje su nastale zbog rođenja ili školovanja djeteta, bolesti ili smrti člana obitelji, elementarne nepogode ili za nabavku drva. Takvu vrstu pomoći u Centru priznaju do iznosa koji je vezan uz potrebu, pri čemu ukupni iznos priznatih jednokratnih pomoći ne može iznositi više od pet osnovica, odnosno 2500 kuna na godinu, donose Kronike Velike Gorice.

– Ako je iznos potrebne pomoći veći od peterostrukog iznosa osnovice, Centar za socijalnu skrb dužan je pribaviti prethodnu suglasnost ministarstva nadležnog za poslove socijalne skrbi. Jednokratna pomoć može se iznimno priznati i zbog nabavke osnovnih predmeta u kućanstvu ili nabavke neophodne odjeće i obuće ako ne postoji mogućnost da se nabavka neophodnih predmeta u kućanstvu i odjeće i obuće osigura u suradnji s humanitarnim organizacijama, istaknula je Marija Žirović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Velika Gorica.

Kontroliraju imovinsko stanje i prihode

Samac ima pravo i na 600 kuna pomoći mjesečno za uzdržavanje, a ako je više članova obitelji, svaki po 400 kuna. Iz Centra za socijalnu skrb napominju da pomoć za uzdržavanje građani ne mogu ostvariti ako imaju, primjerice, drugu nekretninu koju mogu dati u najam ili u slučaju da iz imovine mogu ostvariti prihod. Podatke prilikom kontrole traže od gruntovnice i katastra. Samac ili članovi kućanstva koji imaju u vlasništvu ili suvlasništvu kuću ili stan koji im ne služi za podmirenje osnovnih stambenih potreba, poslovni prostor ili kuću za odmor, nemaju pravo na pomoć za stanovanje.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Dom se neće sufinancirati osobi koja ima stan, kuću ili štednju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije