Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Advent u Zagrebu

Radnici love rok – žurno se postavlja šator na glavnom trgu i kiti centar grada

Advent u Zagrebu
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
28.11.2014.
u 12:30

Božićno ukrašavanje, koje je ove godine započelo znatno kasnije, u punom je jeku – lovi se rok početka manifestacije “Advent u Zagrebu”.

Radnici tako sve radove moraju dovršiti do sutra kada je službeni početak manifestacije i kada će se već tradicionalno na glavnom zagrebačkom trgu, kod Manduševca, upaliti prva adventska svijeća.Ove godine, odlučeno je tako u Gradu, božićne ukrase prvi put zaslužuje i Strossmayerov trg, a uz njega građani će u božićnom ugođaju moći uživati i na Starčevićevu, Trgu Stjepana Radića, Trgu žrtava fašizma, Trgu svetog Marka, Podsusedskom i Meštrovićevu trgu, Kvaternikovu kao i Preradovićevu trgu.

Ukrasi će se postaviti i na knjižnicu i muzej u Sesvetama.I dok teku pripreme, građanima i ove godine najteže pada postavljanje šatora na glavnome trgu čije je montiranje započelo jučer – protiv njega Zagrepčani rogobore već godinama, a jedino za što su se izborili tek je ovogodišnja odluka o smanjenju kvadrature sa dosadašnjih 800 na 525 kvadratnih metara.

Slab je to uspjeh u odnosu na stanovnike grada Readinga koji su od svoga gradonačelnika zatražili da pod hitno iz središta grada ukloni božićno drvo koje je po njihovu mišljenju bilo previše ružno. Ne samo da je uklonjeno nego vlast grada u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji sada traži novu jelu koja će biti na ponos grada.

Zagrebačka vlast uporno inzistira na šatorima – ove godine njih montira tvrtka Altera d.o.o. koja je pobijedila na natječaju, a ugostiteljski dio preuzela je tvrtka Fest, bez obzira na to što o takvoj vrsti božićne i novogodišnje ponude Zagrepčani misle.Ukrašeno će biti i pročelje zgrade Gradskog poglavarstva, zgrada Gradske knjižnice na Starčevićevu trgu te Umjetnički paviljon, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski te cijeli park Zrinjevac.

>> Pogledajte gdje su sve u gradu zbivanja za advent

Komentara 3

Avatar Nexus
Nexus
20:45 28.11.2014.

Neću šator, dosta nam je onaj u Savskoj.

Avatar comandante
comandante
11:25 29.11.2014.

šta će biti grad okićen bez Banditića?? ja sam mislio da će sve stati i propasti, hahahahahahah

AU
autoritet
16:52 30.11.2014.

Love rokove? Bit će ih je iznenadio nenadan dolazak Došašća ove godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije