Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

Protiv HDZ-ova gradonačelnika podignute dvije prijave USKOK-u

'za gradsku....17. 06. 2009. velika gorica/poglavarstvo velike gorice, ured gradonacelnika/drazen barisic novi gradonacelnik velike gorice preuzima vlast od bivseg gradonacelnika tonina picule Photo:
'Zeljko Hladika/Vecernji list'
28.01.2010.
u 18:08

Osnovana sumnja u izvršenje kaznenog djela prevare i zloporabe položaja i ovlasti razlog je prve kaznene prijave koju je podnijela Gradnja d.o.o. Osijek.

Protiv Dražena Barišića, gradonačelnika Velike Gorice, u siječnju su podnesene dvije kaznene prijave Uredu za suzbijanje organiziranog kriminaliteta.

Osnovana sumnja u izvršenje kaznenog djela prevare i zloporabe položaja i ovlasti razlog je prve kaznene prijave koju je podnijela Gradnja d.o.o. Osijek. Baš je ta građevinska tvrtka još za vrijeme vladavine Tonina Picule zajedno s bivšim gradonačelnikom potpisala ugovor o gradnji sportske dvorane težak 14 milijuna kuna.

Podsjetimo, Tonino Picula taj je ugovor potpisao 29. svibnja prošle godine, uoči izborne šutnje, a Zakonom o primopredaji vlasti potpisivanje ugovora veće vrijednosti od milijun kuna u tome razdoblju je zabranjeno. Ugovor je poništen, a gradonačelnik Barišić preuzevši kormilo Grada s direktorima Gradnje Osijek sklapa dogovor.

– Zamolio ih je da prekinu ugovor kako bi pokrenuo kazneni postupak protiv bivšeg gradonačelnika Picule uz obećanje da će nakon pravomoćnosti presude s njima potpisati novi ugovor pod istim uvjetima – upro je prstom u Barišića Beus Richembergh, predsjednik velikogoričkoga Gradskog vijeća. I doista, gradonačelnik Barišić i direktor Gradnje Šmit potpisali su dokument u kojem jasno piše da će Gradnja Osijek dobiti ugovor pod istim uvjetima koje im je ponudio i Picula.

– Ne samo da je doveo u zabludu i prevario društvo Gradnja Osijek, nego je zanijekao ugovor kojim je obvezao Grad na 14 milijuna kuna – kaže Beus.

– Sve je transparentno i javno, radili smo na temelju mišljenja i tumačenja Ministarstva gospodarstva i Državnog odvjetništva. Tonino Picula u svome mandatu nije izgradio dvoranu niti je radio po zakonu. Već sam rekao i ponavljam ponovno - dvorane će biti, ali ćemo je raditi po zakonu – odgovorio je na optužbe gradonačelnik Dražen Barišić.

Do direktora Gradnje Osijek Berislava Šmita nismo uspjeli doći.

– Zovite našeg odvjetnika – poručili su.

Komentara 13

HE
hellbani
18:45 28.01.2010.

u ovoj drzavi ima tolko lopovluka i muljaza., da se nikako ne stignu svi pohvatat... kakve optuznice... :S .. zna se da su krivi.. odmah u zatvor ( onaj di su 4-5 osobe u jednoj celiji., ne di je u svojoj sobici s televizorom )

Avatar miletiml
miletiml
18:56 28.01.2010.

sitnis nam bacaju pred oci, a krunije stvari nikad necemo vidjeti ZNA SE

CA
Capolo
08:01 29.01.2010.

Rekao bi kako se još jednom potvrdila ona stara SDP-ova taktika odvraćanja pozornosti sa sebe, odnosno slučaja Mršić na Barišića i Veliku Goricu. Koliko sam ja čuo Barišić je rekao da ga se slobodno istraži, dok od Mršića to još nisam čuo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije