Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.12.2017. u 08:33

Većina vozača na pravila pripazi tek kad im se priprijeti da će ih se opaliti po džepu

Mjesto radnje je Držićeva avenija, točno prije, odnosno poslije križanja s Vukovarskom, ovisno o tome iz kojeg se smjera dolazi.

Glavni akteri su automobili, odnosno vozači u njima, a vrijeme radnje zapravo nije važno jer se isti scenarij može vidjeti u svako doba dana. Automobili se zalijeću prosječnom brzinom od zasigurno 100 kilometara na sat iako nije dopušteno voziti brže od 60. A onda odjednom svi naglo usporavaju. Misliš, možda je nesreća, možda neki zastoj ili su radovi... No nakon kratkog usporavanja, automobili opet ubrzavaju kao da se ništa nije dogodilo. Odgovor na pitanje što je uzor tako neobičnom ponašanju jest mala kutijica koja se može vidjeti na jednom od stupova, ako se pažljivo gleda. Riječ je, naime, o kameri koja “hvata“ prebrze vozače, a koju su oni očito već prokužili pa joj se malo prilagode.

Jer tko je vidio voziti po pravilima zbog vlastite sigurnosti ili savjesti. Većina očito smatra da mogu nagaziti na gas koliko žele ili koliko mogu (odnosno koliko oni misle da mogu) sve dok ih nitko ne gleda. A nije brzina jedini problem, već ima onih kojima je žuti trak samo dekor na asfaltu, pa voze bez problema po njemu (sve dok nitko ne gleda, a ima i onih koji smatraju da je autobusna postaja njihov privatni parking (sve dok nitko ne gleda). Također, tu su i oni koji (sve dok nitko ne gleda), malo zažmire i na boje na semaforu.

Pogledajte Advent u Zagrebu:

kaos držićeva
1/53

Za sve prekršaje te vrste sprema se još 500 novih kamera na 150 lokacija u gradu. I to radi ispisivanja kazni, napominju u Gradu, već zbog činjenice da se velika većina Zagrepčana u prometu ne zna ili, bolje rečeno, ne želi ponašati u skladu s pravilima sve dok se u njih na svakom koraku ne uperi kamera i dok im se ne priprijeti da će ih se opaliti po džepu. I onda će netko reći da je kamera previše i da nam Zagreb počinje izgledati kao Big Brother. Tužno je što bi, da nema kamera, očito izgledao kao Divlji zapad. Jer nesavjesnih je vozača previše na cesti, a ne kamera.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
20:01 12.12.2017.

Je, da nema kamera događale bi se u sred dana pljačke kladionica, banaka i pošta, pijani vozači kosili bi ljude na križanjima, bilo bi sudara kao u priči, a ovako, zahvaljujući kamerama, imamo sigurnost, mir....harmoniju...sklad....

Avatar links
links
08:05 13.12.2017.

površan tekst, tek onako da se napiše, kamera za mjerenje brzine je desetak, ostale su kontrole radi, što podržavam

TV
tvrdapixa
10:43 12.12.2017.

Križanje Ilice i Slovenske - bar stotinjak prolaza kroz crveno dnevno. Kad bi bar mogel dobiti koncesiju samo na to jedno križanje?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije