Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolekcionar Goran Bakić

Prodajem i vinilke koje su mi, kad smo ‘70-ih bili na turneji, potpisali članovi Led Zeppelina

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
10.03.2018.
u 07:45

Bivši urednik glazbenih emisija, primjerice kultne “Rock antologije” na Radiju 101, ima različite žanrove, no najviše britanske progresive

Posjetitelji kafića Vinyl ponedjeljkom se vraćaju u prošlost jer je to njihov dan za ploče.

Vinilne, naravno. Goran Bakić svaki tjedan započinje programom “Gospodari uspomena” s kojim gostuje u kafiću izlažući i prodajući dio svoje zbirke ploča, kojoj ni sam ne zna točnog broja, ali zna da se broji u tisućama.

– Imam raritete koje nema većina preprodavača rabljenih ploča – govori Bakić i dodaje da u kolekciji ima vrlo različite žanrove, no poznat je po jednom: ako netko treba britansku progresivu na vinilkama, kaže, zna kamo treba otići. Neke od njih su u originalu tiskane u samo tisuću primjeraka i teško ih je naći i u najbolje opremljenim specijaliziranim dućanima u inozemstvu.

Ime je Bakić stekao tijekom godina kao urednik glazbenih radijskih emisija, posebno “Rock antologije” na Radiju 101, a rado govori i o danima u “Poletu”.

– Kod mene je kvaliteta na prvom mjestu i oni kojima je bitna spremni su platiti za nju. Ja nisam preprodavač, ne uzimam ploču na jednom mjestu jeftino da bih je nekome uvalio skupo. Ovo je sve iz moje kolekcije – objašnjava i dodaje da je razlog prodaje isključivo novac.

– Došla su takva vremena. Ne bih prodao nijednu jedinu ploču da ne moram. Svaka pojedinačno za mene ima svoju priču, a najbolju prođu imaju one nešto jeftinije, na primjer prvi album Timea ili Ry Cooder – govori.

U njegovoj bogatoj biografiji ističe se to da je u sedamdesetima bio član tehničke ekipe na turneji Led Zeppelina. Članovi su mu tada potpisali sve albume te su i oni danas na prodaju. A jedna se stvari posebno veseli, povratku vinila. – Sladokusci znaju koliki je užitak kada se kvalitetna ploča stavi na kvalitetan gramofon – zaključuje Goran Bakić. 

Ključne riječi

Komentara 2

MG
milerazbojnik@gmail.com
13:04 10.03.2018.

reklamira ili blefira ili mu je potrebana lova pa bih i ja iskoristio njega i druge nek mi daju 5tisuča eura i nek idu na njuškalo i pogledaju edison ben penkala ploče ko voli nek itvoli i još tom prodo bi kad on več može tako reklamirat besolatno sebe i ja opet uz to prodo bih za pravu sitnicu ...društvo inžinjera i arhitekata god 1888do 1889 plus 1905 pa do 1913godine pa ko voli nek izvoli trba i meni lova baš sam u teškoj financijskoj stisci navali narode prava sitnica a sve unikati čista sitnica za knjige 10tisuča eura

Avatar maxist
maxist
12:15 10.03.2018.

Odlična besplatna reklama pod foru -informacije.........ne može svatko !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije