Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ODLUKAO OTPADU

Prihvaćen prijedlog: SDP se izborio za vrećicu od 10 litara

Zagrebački SDP predstavio rješenja za gospodarenje otpadom
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
18.02.2022.
u 16:30

Petek je istaknuo i kako je prihvaćen SDP-ov prijedlog da se u novi model naplate odvoza otpada uvede i treća vrećica, i to od 10 litara.

Odluka o novom modelu prikupljanja, odnosno naplate odvoza komunalnog otpada po hitnom bi se postupku mogla naći na sjednici Gradske skupštine idućega tjedna, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare zagrebačkog SDP-a.

– To je jedna od najznačajnijih ovogodišnjih odluka, a na nju želimo utjecati savjetima, idejama, znanjem i strukom, ne pritiskom i ultimatumima – kazao je njihov šef Viktor Gotovac.

Ipak, kako je rekao Renato Petek, gradski zastupnik SDP-a, od koalicijskog partnera traže da se što prije ide u izmjene i dopune plana za gospodarenje otpadom, gdje bi se, među ostalim, definirao i datum zatvaranja Jakuševca. Naglasili su kako će podržati plan za kompostanu u Novskoj za koju postoje sve dozvole, kao i gradnju sortirnice na Žitnjaku, ali i kako su za metropolu važni centri za gospodarenje otpadom koji bi otvorili nova radna mjesta i poticali recikliranje. Petek je istaknuo i kako je prihvaćen SDP-ov prijedlog da se u novi model naplate odvoza otpada uvede i treća vrećica, i to od 10 litara.

Komentara 13

IL
ilustrator
16:45 18.02.2022.

voaau. čestitke avangardi!

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
14:08 21.02.2022.

Ovo s vrećicama je smišljeni način kako zamagliti stvarno povećanje cijena odvoza smeća, budući da će na računima biti iskazan samo paušalni iznos, a koliko će pojedine obitelji mjesečno potrošiti novaca za kupnju diktiranih vrećica, neće biti nigdje vidljivo.

FR
franc251
10:27 19.02.2022.

Kao i u vrijeme Bandića, SDP je i sad na vlasti u Zagrebu. Eto smilovali se ljudima i dali im i manje vrećice. Pohvalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije