Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pao na automobile

Predstavnik stanara zgrade u Španskom s koje je odletio krov: Sanaciju ne možemo platiti iz pričuve

POGLED IZ ZRAKA - U olujnom nevremenu u naselju Špansko krov sa zgrade pao je na automobile
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/52
21.07.2023.
u 11:56

Veći dio otrgnutog krova strovalio se na parkiralište između dvije zgrade te devastirao nekoliko automobila, a jedan je manji dio preletio preko susjedne zgrade, udario u treću te stanovnicima porazbijao prozore te otkinuo dio fasade

Olujno nevrijeme koje je u srijedu u poslijepodnevnim satima pogodilo metropolu, zaprepastilo je njezine stanovnike. Jak vjetar čupao je stabla, nekoliko je osoba smrtno stradalo, pojedini dijelovi grada ostali su bez struje, nastao je prometni kolaps.

Nekoliko je zgrada ostalo i bez krova, među njima i ona u Španskom, u Ulici Marije Radić 2, gdje se nekoliko tona težak limeni krov strovalio na parkiralište između dvije zgrade. 

 – To nije izgledalo kao oluja, činilo se kao da prolazi tornado. Bili smo zatvoreni u stanovima i od buke koja je dolazila sa svih strana nismo odmah shvatili što se zapravo dogodilo. Sve smo doživjeli tek kasnije kada smo izišli – kazao nam je jedan od stanovnika. 

VEZANI ČLANCI: 

Dodaje i kako se veći dio otrgnutog krova strovalio na parkiralište između dvije zgrade te devastirao nekoliko automobila, a jedan je manji dio preletio preko susjedne zgrade, udario u treću te stanovnicima porazbijao prozore te otkinuo dio fasade. 

– Otkinuto je 60 posto krova i gore je još uvijek voda koja stanarima na osmom katu prodire u stanove. Nekoliko je stanova bilo poplavljeno, a štetu su sanirali sami stanari koji su čim se nevrijeme smirilo otišli kupiti pumpe i bacili se na posao – kazao je predstavnik stanara Pavle Petrović.

VEZANI ČLANCI: 

Ostatke krova s parkirališta i automobila, dodaje, uklanjali su zaposlenici investitorske tvrtke, a na teren su izišli i policijski službenici te odvezli oštećene automobile. 

– Još čekamo informacije o nadoknadi štete, a zasad jedino u što smo sigurni je to da se sanacije neće plaćati iz pričuve, već iz osiguranja. Dok smo sanirali ostatke krova s parkirališta bili smo u strahu, nismo znali je li netko ostao zarobljen ispod, no, srećom, nema ozlijeđenih – istaknuo je Petrović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije