Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezat će i bandić

Srezao si plaću. Potez koji političari ne rade često

darinko kosor,portal
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
06.11.2013.
u 08:14

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je smanjenje plaća u gradskoj upravi i Holdingu, koji imaju oko 25 tisuća zaposlenika

Iako je gradonačelnik Milan Bandić najavio da će smanjiti plaće gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu počevši od samoga sebe, i to za 15 posto, kako bi se on i njegovi zaposlenici solidarizirali s građanima Hrvatske, prvi konkretan potez napravio je predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor.

Kako je najavio, još nisu napravljeni konkretni koraci u provođenju namjere da se smanje plaće dužnosnika u državnoj i gradskoj upravi te zaposlenika u agencijama i zavodima, pa će on prvi započeti s time. Smanjit će si plaću za deset posto. Time, kako stoji u priopćenju, vlastitim primjerom želi ubrzati najavljene rezove, kako na gradskoj tako i na državnoj razini.

Ne zna se kolika je točno plaća predsjednika Gradske skupštine, kao ni plaća njegova prethodnika, no doznali smo da iznosi oko 19 tisuća kuna neto.

U Zagrebačkom holdingu i gradskoj upravi ukupno radi oko 25 tisuća ljudi, a prema najavama gradonačelnika, svima njima plaće bi se smanjile od 10 do 15 posto. Onima koji imaju najmanja primanja plaće bi se najmanje i rezale, a uz predsjednika skupštine trebali bi “stradati” i gradonačelnik i njegove zamjenice.

Komentara 3

DU
Deleted user
08:52 06.11.2013.

Vidim da neki ne odobravaju njegov primjer, mogu li bar neki od onih koji su glasali "ne" obrazložiti svoj stav? Radi li se tu o ljudima koji su zaposleni u Holdingu pa ne žele da se i njima smanje plaće ili ima neki drugi razlog koji ja jednostavno ne vidim.

BA
balic
10:00 06.11.2013.

Primjer svake pohvale vrijedan,kad bi se i ostala konsorta u vladi solidarizirala sa gradjanima i rezala sebi bilo bi dobro,ali Slinic nebi sebi sam rezao dobrovoljno a ne da svima njima reze jer bi to morao i trebao,glavno da jeda je njima dobro ko te pita za druge,nek "krepaju"...

ŽI
žić
08:50 06.11.2013.

Odobravate li ovaj potez?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije