Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u sdp-u

Potpredsjednici zagrebačkog SDP-a su G. Maras i M. Mrsić

mrsic
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/3
12.06.2010.
u 11:13

U predsjedništvo su izabrani Boris Šprem, Ljubica Hrgović, Saša Molan, Mario Pilaš, Tin Pažur i Nenad Stazić.

Nakon što je pet tisuća članova Zagrebačkog SDP-a na neposrednim izborima za svog šefa izabralo Davora Bernardića, danas je 450 delegata na izbornoj konvenciji u restoranu Globus izabralo njegova dva potpredsjednika, članove predsjedništva te gradskog odbora SDP-a.

Potpredsjednici zagrebačkog SDP-a su Gordan Maras i Mirando Mrsić, a u predsjedništvo su izabrani Boris Šprem, Ljubica Hrgović, Saša Molan, Mario Pilaš, Tin Pažur i Nenad Stazić. Mnogi SDP-ovci bliski Zoranu Milanoviću poput Tomislava Saucha ovo tumače kao veliku pobjedu Davora Bernardića jer gotovo nitko od saborskih zastupnika i članova gradske Skupštine nije izabran niti u jedno tijelo gradske organizacije.  

– Ovo je glasanje odigrano u režiji Davora Bernardića. Takvo što ne može se vidjeti čak ni na Eurosongu – rekao je Tomislav Saucha.

- Mnogi novinari pišu da mi nedostaje odlučnosti i da mi nedostaje stav. Ponavljam, mi smo najveća stranka i vjerujte mi da ćemo u interesu Zagrepčana znati povući prave poteze i da nećemo bježati od odgovornosti. Neke stranke žele da se posvađamo, a mi smo jači nego ikada, mi možemo voditi bolje od HDZ-a,  poručio je Davor Bernardić.

Sa par rečenica gradskim esdepeovcima obratili su se i gosti: predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević, Tatjana Holjevac i potpredsjednik gradske skupštine Josip Kregar.

Kovačević je još jednom izrazio uvjerenje da će nacionalna koalicija SDP-HNS predvođena budućim premijerom Zoranom Milanovićem pobijediti na parlamentarnim izborima, te dodao da jači i bolji SDP treba svima pa i Hrvatskoj.

Cjelokupna organizacija košta oko 300 tisuća kuna.

Komentara 52

UN
unknown99
14:35 12.06.2010.

12.06.2010. u 12:32h Sto-kaj-ca je napisao/la: Neki talibani udaraju minuse na pitanja na koja ja neznam odgovor, ako su toliko pametni i ili obrazovani neka daju odgovor barem na jedno pitanje prethodno postavljeno.. Ja ne vidim osobno bitmr razlike izmedjuu HDZ-a, SDP-a i drugih stranaka ______ Nista cudno, pola ih uopce ne razumije, pola ih samo trkelja minuse, a kod konkretnih pitanja nemogu 2 suvisle osim stalno kvazi ponavljanja domovina. bog i hrvati. U sustini nekih prevelikih razlika nema kada pogledas programe, svi trekelje o istom, zajednicki cilj koji prezentiraju je isti dakle eu, no razlikuju se u nekim pogledima barem onim svjetonazorskim (recimo to tako) HDZ je brate domoljubna stranka, to je stranka pravih hrvata, to je stranka vjernika, to je stranka postenjacina, ako si kontra ti mrzis hrvatsku. E zato na svoje pitanje neces dobiti odgovora a dobit ces samo minus, jer kako si se usudio spomenut i izjednacit sdp s njima. Makar je hdz stranka koja tj njihvi politicari od mistera sanadera i kompanije do danas jace su zapravo unistili ovu zemlju za svoje osobno interese. Da ne trkelje kako smo pred vratima eu sto nam isto muljaju vidli bi da smo mi jos na razini tamo africkih plemena.Nerazvijeni, siromasni i nikakvi. Lijepa jabuka izvana trula i gnjila iznutra.Eto do tuda nas je hdz dovezao. Samo vidis oni hvataju ne na djelima i programu, nego vecinom svoje glasove jer su oni ti pravi domoljubi.Mada za mene ovo sto su napravili, pokrali i upropastili mogu samo izdajice da tako kazem i mrzitelji a ne domoljubi. Ako nesto volis onda to cijenis i njegujes te unaprijedujes a ne unistavas na razne nacine. E sad, posto su oni najmanje demokraticni a demokratski je da ja iznesem svoj stav koji nije njima po volji, cu bit prozvan sdpeovcem i komunistom :) Dalo bi se tu jos, no uskoro ce tekma 2 poluvrijeme, previse vremena na takve praznoglavce trositi xD

DE
detour
15:30 13.06.2010.

nije problem sta nije izabralo jelusica, vec sto je izabran bernardic, a SDP ce popusit vlast u zagrebu samo zbog vlastite gluposti. ali to im ocito treba.

DM
Dan_Marinovic
09:27 14.06.2010.

skuplja se nova generacija mladih sdpeovaca koja ce pljackati zagreb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije