Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sramotni događaj u sesvetama

Policija podnijela kaznenu prijavu protiv muškarca koji je brutalno pretukao radnika Čistoće, evo za što ga terete

Zagreb: Kamion Čistoće prazni kontejner za odlaganje stakla
Marko Lukunic/PIXSELL
Autori: Mia Mitrović, Hina
03.07.2023.
u 11:47

Podsjetimo, neslužbeno smo doznali i razloge ovog svirepog događaja. Kamion Čistoće u subotu je popodne u Sesvetama bio u redovnom odvozu papira i kartonske ambalaže

Zagrebačka policija prijavila je 44-godišnjaka koji je alkoholiziran u subotu oko 15 sati u Sesvetama verbalno i fizički napao 52-godišnjeg radnika Čistoće i pobjegao, a radniku je liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb. Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je da je 44-godišnjak osumnjičen za počinjenje kaznenih djela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi te nanošenje teške tjelesne ozljede.

PUZ je jučer  izvijestio da je 44-godišnjak u pijanom stanju u sesvetskoj Ulici Mladena Halape u subotu verbalno, a potom i tjelesno napao 52-godišnjeg zaposlenika 'trgovačkog društva za obavljanje javnih usluga', nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Ozlijeđenom 52-godišnjem zaposleniku Čistoće liječnička pomoć pružena je u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok je 44-godišnji napadač uhićen istog popodneva i priveden na kriminalističko istraživanje.

VIDEO: Suluda jurnjava u Karlovcu: Izletio s ceste i udario u kontejner, sekundu prije prošla žena

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, neslužbeno smo doznali i razloge ovog svirepog događaja. Kamion Čistoće u subotu je popodne u Sesvetama bio u redovnom odvozu papira i kartonske ambalaže. Prilikom utovara papira, stradalom radniku prišao je vidno alkoholizirani Sesvećanin te mu naredio da pokupi otpad koji se nalazio pored spremnika, no nije bio niti papir niti kartonska ambalaža koju je kamion u tom trenutku prikupljao.

POVEZANI ČLANCI:

Kada je radnik to odbio, alkoholizirani 44-godišnjak ga je napao i nanio mu teške tjelesne ozlijede. Srećom, vozač i drugi radnik na papuči Čistoćina kamiona brzo su reagirali i uspjeli zaustaviti napad. 

Počinitelju je izmjereno 1,30 promila alkohola u krvi pa je smješten u prostorije za triježnjenje, dok je danas priveden u policiju te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti predan pritvorskom nadzorniku, javili su iz Policijske uprave zagrebačke. Napad na radnika Čistoće osudio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Ovaj brutalan napad potpuno je neprihvatljiv i za njega nema niti može biti bilo kakvog opravdanja. Izuzetno je važno da ne prođe nekažnjeno, te očekujem najstrožu moguću kaznu za počinitelja - poručio je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije