Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobjegao s mjesta događaja

Sramotne scene u Zagrebu: Pijani muškarac premlatio i teško ozlijedio radnika Čistoće

Zagreb: Kamioni odvoze otpad na odlagalište kojem je Ministarstvo djelomi?no zabranilo rad
Zeljko Lukunic/PIXSELL
02.07.2023.
u 13:10

Podsjetimo, ovo nije prvi napad na gradske radnike. Ranije su zabilježeni napadi i na djelatnike ZET-a. O cijelom se događaju oglasila i zagrebačka policija, ali i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je napad ocijenio kukavičkim.

Napad na radnika Čistoće prilikom obavljanja dužnosti dogodio se jučer u Sesvetama kada je korisnik usluga fizički napao radnika Čistoće prilikom redovnog obavljanja posla, te nakon toga pobjegao s mjesta događaja. Radnik je zadobio teške tjelesne ozljede, prevezen je u KBC Rebro u Zagrebu, te je zadržan u bolnici. Veća tragedija spriječena je pribranošću i hrabrošću kolega radnika Čistoće koji su uspjeli zaustaviti napadača.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević telefonski se čuo s radnikom i njegovom obitelji, izrazio mu podršku i ponudio svu moguću pomoć, javljaju iz gradske uprave.

- Najoštrije osuđujem jučerašnji kukavički napad na radnika Čistoće koji je uredno izvršavao svoju dužnost - rekao je Tomašević.

POVEZANI ČLANCI:

- Ovaj brutalan napad potpuno je neprihvatljiv i za njega nema niti može biti bilo kakvog opravdanja. Izuzetno je važno da ne prođe nekažnjeno, te očekujem najstrožu moguću kaznu za počinitelja - dodao je.

Policija je odmah jučer uhitila napadača koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Nad napadačem je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih dijela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa kao i teške tjelesne ozljede. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, napadač će biti predan pritvorskom nadzorniku nakon čega slučaj preuzima Državno odvjetništvo.

Podsjetimo, ovo nije prvi napad na gradske radnike. Ranije su zabilježeni napadi i na djelatnike ZET-a. O cijelom se događaju oglasila i zagrebačka policija.

- Jučer, 1. srpnja oko 15.15 sati, u Sesvetama, u Ulici Mladena Halape, na ulici, tada nepoznati muškarac verbalno je, a potom i tjelesno napao 52-godišnjeg zaposlenika trgovačkog društva za obavljanje javnih usluga, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Liječnička pomoć ozlijeđenom 52-godišnjaku pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Istog popodneva policijski su službenici uhitili 44-godišnjaka koji se dovodi u vezu s ovim događajem. - stoji u priopćenju.

- Muškarac je, s obzirom da je bio pod utjecajem alkohola od 1,30 g/kg u organizmu, smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjena. Trenutno se nalazi u službenim prostorijama policije te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ i „Teška tjelesna ozljeda“, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku - priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

VIDEO: Policija obavlja očevid na mjestu sinoćnje pucnjave u Sisku

Komentara 5

PD
plavi-devet
13:10 02.07.2023.

Radije batinanje. Ali bas batinanje, stapom.

OP
Ocvali pupoljak
14:06 02.07.2023.

Treba mu odvalit jedan bubreg s pendrekom. Kao upozorenje što ga drugi puta čeka.

MO
moroder12
12:50 02.07.2023.

zreli smo za prohibiciju, ovo se otelo kontroli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije