Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČALI NADZOR

Policija identificirala osobu zbog koje je učenica bježala u školu

škola Jordanovac
Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
08.11.2017.
u 09:50

Zagrebačka policija priopćila je da je identificirana osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem slijedom čega se poduzimaju mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta

Panično trčanje prema školi u strahu od navodnih otmičara iz čijih se ruku uspjela istrgnuti scena je koju će učenica petog razreda Osnovne škole Jordanovac još dugo pamtiti. Sve se odigralo u ponedjeljak oko 14.15 sati nakon što je učenica iz škole, gdje je na nastavi bila u jutarnjoj smjeni, krenula sama kući. Na pješačkom prijelazu pred ulazom u školsko dvorište za ruku ju je, kako tvrdi, zgrabila nepoznata muška osoba. Vukao ju je prema vozilu, ali se djevojčica snažno počela otimati i uspjela osloboditi. U panici je otrčala natrag u školu, gdje je o svemu obavijestila nastavnike koji su odmah pozvali i policiju koja je ubrzo stigla na teren.

– Još uvijek utvrđujemo okolnosti događaja, i dok ne budemo sigurni što se doista dogodilo, ne bismo nagađali – priopćili su iz zagrebačke policije. Zasad još uvijek nema nikakve potvrde da se događaj doista odigrao tako kako ga je opisala djevojčica. No roditelji učenika OŠ Jordanovac su zabrinuti.

– Ravnatelj Davor Krnjeta poslao je mail predsjednici Vijeća roditelja koja ga je proslijedila drugim roditeljima. Zamolio je sve roditelje da porazgovaraju sa svojom djecom o njihovu ponašanju u sličnim situacijama, a najavio je da će djelatnici škole idućih dana pojačano dežurati u školskom dvorištu, te da će i policajce zamoliti da pojačaju sigurnosne ophodnje oko škole – navodi Mladen Čavić, roditelj trećaša koji pohađa spomenutu osnovnu školu. Ravnatelj nam se do zaključenja ovog izdanja nije javljao na telefon.   

Zagrebačka policija danas je poslala priopćenje vezano za događaj kod škole Jordanovac.

"Povodom događaja koji se 6. studenog u poslijepodnevnim satima dogodio ispred OŠ Jordanovac u Zagrebu, izvješćujemo Vas da su policijski službenici nadležne policijske postaje odmah po zaprimljenoj obavijesti izašli na mjesto događaja te poduzeli mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja kojim je uznemireno dijete, učenica navedene osnovne škole. 

Operativnim radom i do sada prikupljenim informacijama identificirana je osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem slijedom čega se poduzimaju mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području škole", kažu u priopćenju.  

Iz policije posebno napominju da su policijski službenici tijekom jučerašnjeg dana pojačano opservirali područje osnovne škole, što će činiti i narednih dana. Obavještavamo građane i roditelje kako nema razloga za zabrinutost te da se sve školske aktivnosti mogu odvijati uobičajeno.

"Ovom prilikom demantiramo navode pojedinih medija da je nepoznata muška osoba djetetu prijetila nožem. I u ovom slučaju pozivamo javnost i roditelje na oprez, ali nikako na širenje panike budući policija poduzima intenzivne mjere preventivnog karaktera kako bi se spriječila bilo kakva opasnost i rizične situacije sličnog karaktera", kažu iz policije.  

 

Komentara 3

MA
Majur
11:23 08.11.2017.

Uhititi i ruke slomiti.

DU
Deleted user
13:48 08.11.2017.

Indentificirala šta to znači,jeli kriv nije kriv?Jeli uhićen.Jako nem priopćenje kao i policija.

DU
Deleted user
12:36 09.11.2017.

Azilant ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije