Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mađarski velikan

Polaganjem vijenca na Bundeku obilježen 196. rođendan Móra Jókaija

21.02.2021.
u 18:57

Vijenac su osim Izaslanstva Grada Zagreba kraj spomenika velikom piscu položili i predstavnici Veleposlanstva Mađarske u RH te članovi Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Na zagrebačkom Bundeku u Aleji pjesnika, polaganjem vijenaca obilježena je 196. obljetnica rođenja mađarskog pisca Móra Jókaija.

-Današnjim polaganjem vijenaca u povodu 196. obljetnice velikog mađarskog književnika još jednom dokazujemo da je Zagreb multietničan, multikulturalan i multikonfesionalan grad - istaknuo je gradonačelnik Bandić, te dodao da na ovaj način čuvamo hrvatsku kulturu, demokraciju i poštujemo dostojanstvo ljudi koji grade ovaj grad.

-Velika nam je čast da u Zagrebu imamo još jedno mjesto gdje se možemo okupiti i prisjetiti naših velikana - naglasio je predsjednik Vijeća MNMGZ Zoltan Balaž-Piri, te zahvalio Gradu Zagrebu i gradonačelniku Bandiću koji su najzaslužniji za postavljanje spomenika ovdje u Aleji književnika.

Vijenac su osim Izaslanstva Grada Zagreba položili i predstavnici Veleposlanstva Mađarske u RH te članovi Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Spomenik je u Aleji književnika u parku Bundek postavljen 30. svibnja 2019. na inicijativu Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, a uz potporu Zagreba i Budimpešte

Ključne riječi

Komentara 1

AP
ante_pustinjak
16:21 23.02.2021.

draga MIMI, zapamti dobro u mađarskom jeziku nikad ime ne ide ispred prezimena! a vi ste to ipak učinili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije