Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odabrani pobjednici

Ove su ulice, trgovi, kuće, igrališta... najljepši u gradu

uljepšajmo naš Zagreb
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/10
29.05.2014.
u 11:19

Mjesni odbori, gradske četvrti i građani prijavili su svoje kandidate na natječaj Grada Zagreba "Uljepšajmo naš grad". Rezultati su objavljeni jučer...

Mirno okružje koje vlada u ulici Ferde Livadića, najljepšoj ulici u gradu gotovo da je nestvarno s obzirom na vrevu i buku na obližnjem Kvaternikovom trgu. Livadićeva je pobijedila na natječaju Grada Zagreba “Uljepšajmo naš Zagreb”, a stanovnici kažu kako je upravo intimnost među stanarima razlog njenog šarma.

- No, svaka kuća brine o svojoj okućnici, a sve su to građevine stare i do sto godina - kaže Dragutin Vrbek, glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza, koji na kućnom broju 22, gdje imaju vlastite prostore, stanarima pomaže u košnji trave, rezanju biljaka...

Foto: Jakov Novak

Najljepše uređena stambena zgrada s okolišem - Ulica Krešimira Kovačevića 6, predstavnik suvlasnika Dragana Berdin. Foto: Jakov Novak

Najbolje je proglasilo gradsko povjerenstvo, nakon što je obišlo sve lokacije koje su mjesni odbori, gradske četvrti i građani prijavili za 12 kategorija. Najljepši trg u kvartu tako je Trg svete Marije Čučerske, objedinjen prostorijama župe Pohoda Blažene Djevice Marije.

Foto: Jakov Novak

Najljepše dječje igralište - uz nasip, južno od Boćarskog doma, gradska četvrt Trnje. Foto: Jakov Novak

- Župa se prvi put spominje 1334., a trga je zasigurno bilo još onda, premda ne u ovom obliku - kaže zvonar crkve Stjepan Špoljarinec, dok župnik Dragutin Mostečak dodaje kako je Štef, kako ga od milja zovu, zaslužan za okoliš oko crkve, a uređenje samog trga tvrtka Zrinjevac.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Najljepša terasa ugostiteljskog objekta - Caffe bar Blok, Žerjavićeva. Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Najljepša stambena zgrada je u Ulici Krešimira Kovačića 6 u Novom Jelkovcu. Za nju se već šest godina sa suprugom brine Dragana Berdin.

– Susjedi još ne znaju da žive u najljepšoj zgradi, moramo sada napraviti sastanak iznenađenja - šali se Dragana, koja je i predstavnica suvlasnika zgrade. Na okućnici obiteljske kuće u Štefanovcu 125 dug je niz godina radila i obitelj Čuvalo, dobitnici nagrade u toj kategoriji.

-Kuću smo krenuli graditi 2000. godine i otkrili izvor vode. Nisam htio da propadne, pa sam u okućnicu ukomponirao vrt s jezercem – kaže Ljubomir Čuvalo koji se bavi cvjećarstvom. Najljepše dječje igralište je kod Boćarskog doma.

Komentara 3

DA
damirtankovic
12:14 29.05.2014.

Kaj vam je bilo teško ispod slika napisati kaj je kaj?

Avatar tajar
tajar
18:03 31.05.2014.

Najljepša zagrebačka ulica danas je Cesarčeva!

DA
damirtankovic
22:24 30.05.2014.

Vidim s kritika djeluje, al je žalosno da čitatelji moraju sami uređivati članke :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije