Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
životinje azije

Ovaj vikend u ZOO-u sve o egzotičnim vrstama

Foto: Zoološki vrt Zagreb
1/5
27.02.2021.
u 11:45

Posjetiteljima se preporučuje i obilazak prošle godine preuređenog prostora Duh monsunskih šuma koji je smješten u Tropskoj kući.

Kako izgleda krzno tigra, otisak šape sivog vuka, svlak burmanskog pitona, bodlje dikobraza te lubanje malajskog medvjeda i azijskog slona, ali i preparirani mrežasti piton te morska kornjača iz prve ruke posjetitelji mogu danas i sutra vidjeti u Zoološkom vrtu, a dio je to, naime, Egzotičnog vikenda u maksimirskom zvjerinjaku.

U sklopu toga će se na Eukacijskom trgu od 11 do 15 sati moći informirati o životinjskom svijetu Azije, kontinenta koji je bogat različitim ekosustavima. Među njima su vruće pustinje, nepregledne stepe, snijegom prekrivene tajge, tropske kišne šume, živopisne močvare te najviši planinski vrhunci na svijetu. Zato je i fauna Azije toliko raznolika.

Ona je danas usto i iznimno ugrožena, a neka tamošnja mjesta smatraju se najugroženijim na svijetu. Posjetiteljima se preporučuje i obilazak prošle godine preuređenog prostora Duh monsunskih šuma koji je smješten u Tropskoj kući. Zoološki vrt  svakodnevno je otvoren od 9 do 17, a ulazak je moguć do 16 sati kada se zatvaraju blagajne.

Foto: Zoološki vrt Zagreb

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije