Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

Od siječnja tetama u vrtiću bolja plaća, osnovica veća za 160 kuna

djeca u vrtiću
Sanjin Strukić/PIXSELL
24.12.2013.
u 11:28

Osim tog dogovora sa sindikatima, gradonačelnik Dražen Barišić ove je godine za djelatnike u gradskoj upravi i ustanovama osigurao i božićnicu od 1250 kuna

Velikogoričke odgojiteljice već u siječnju primit će veću plaću.

Povećanje koje slijedi rezultat je dogovora sindikalista i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, čime se osnovica plaće podiže za 160 te sada iznosi 3210 kuna.

Povećanje se, osim na 475 zaposlenika dječjih vrtića, odnosi i na one zaposlene u kulturi, a njihova osnovica ovim je povećanjem izjednačena s osnovicom zaposlenih u gradskoj upravi.

– Još 2009. godine bivša je administracija potpisala ugovor sa sindikatima po kojem bi se izjednačila osnovica, no nismo to mogli riješiti zbog financijske situacije. Sindikati su shvaćali situaciju jer su vidjeli da su se na nivou države i uprava plaće smanjivale, mi to nismo napravili, nego čekali bolju situaciju da ispravimo tu nepravdu prema djelatnicima u predškolskom odgoju i kulturi.

Od 1. siječnja 2013. godine osnovica je povećana na 2050, a od 1. siječnja 2014.godine rast će za 160 kuna i iznositi ukupno 3210 kuna – poručio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Osim tog dogovora sa sindikatima, gradonačelnik Dražen Barišić ove je godine za djelatnike u gradskoj upravi i ustanovama osigurao i božićnicu od 1250 kuna, a oni djelatnici koji imaju djecu primit će iz gradske blagajne dodatnih 600 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije