Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Novi asfalt i voda stižu dogodine, a vrtić tek u 2015. godini

Kvartovska tribina Stenjevec
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/14
14.12.2013.
u 15:48

Zbog imovinskopravnih odnosa, kao i nedostatka novca, kapitalni projekti bit će na čekanju

Stanari Ulice Vrapče Donje 4, njih 200-tinjak, napokon će dobiti asfalt i rasvjetu, u četvrti će se postaviti novih deset zelenih otoka za sve vrste otpada, a prođe li sve prema planu, krajem iduće godine započet će i gradnja vodovodne mreže u Oraničkim odvojcima – sve su to obećanja gradskih i Holdingovih predstavnika stanarima gradske četvrti Stenjevec na održanoj Večernjakovoj kvartovskoj tribini “Želite li bolji kvart?” u Domu općine. Ipak u gradskoj četvrti Stenjevec, u kojoj živi više od 51 tisuće stanovnika, ključni problemi su proširenje Doma zdravlja, hitna gradnja novog dječjeg vrtića, uređenje Ulice Ivane Brlić-Mažuranić te gradnja doma za starije i nemoćne osobe, no ti će kapitalni projekti ipak morati pričekati – njihova realizacija spominje se tek 2015. godine kada bi se novac za te akcije trebao osigurati u proračunu, ali dotad i riješiti imovinskopravni odnosi i ishoditi sva potrebna dokumentacija.

Na pitanja građana koji su u dvorani tražili mjesto više odgovarali su Slavko Antolić, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo, Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje, Alan Ordulj i Božidar Merlin, zamjenici pročelnika Ureda za prostorno uređenje, Zoran Nevistić, pročelnik Službe za mjesnu samoupravu, Ljiljana Vrbić, stručna savjetnica Gradskog ureda za socijalnu skrb, Tomislav Runtić i Davor Tomić, rukovoditelji službe investicija i razvoja Vodoopskrbe i odvodnje, Mladen Volarić, zamjenik direktora Čistoće, te Vladimir Andrić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec.

U današnjem broju donosimo samo dio pitanja i odgovora koje zanimaju stanare te četvrti, a u idućim izdanjima objavljivat ćemo odgovore na sva pristigla pitanja.

:: U Stenjevcu svake godine bez mjesta u dječjem vrtiću ostane 300 djece. Kada je planirana gradnja novog vrtića?

Ivica Lovrić: Na području Stenjevca već smo proveli natječaj za novi vrtić sa 12 odgojnih skupina, što je dovoljno za 300 djece. U 2014. godini planirana je projektna dokumentacija, pa je gradnju realno očekivati 2015. godine. Za novi vrtić se već zna kako će izgledati jer je proveden arhitektonski natječaj, a gradit će se u Stenjevečkoj ulici.

:: Kada i kako će se urediti Ulica Ivane Brlić-Mažuranić?

Alan Ordulj: U pripremnim je fazama dokumentacija za izradu te prometnice te ishođenje svih potrebnih dozvola i glavnog projekta, a potom bi se pristupilo realizaciji projekta, prema financijskim mogućnostima grada. Ne mogu predvidjeti kada bi to moglo biti, radi se o raznim neriješenim pitanjima imovinskopravnih odnosa. Mi smo ih pokušali riješiti u nekoliko navrata, barem u nekim segmentima, kako bismo olakšali komunikaciju barem na zapadnom dijelu. Od pojedinih jednosmjernih ulica napravili bismo dvosmjerne, međutim, građani nisu bili voljni prodavati svoje parcele.

:: Kada je planirana gradnja produžetka Ulice kralja Tomislava?

Alan Ordulj: Problem su opet neriješeni imovinskopravni odnosi. I sami ste bili svjedoci da smo ove godine pokušali pustiti spoj Branimirove ulice na parcelama koje smo mogli otkupiti, planiramo to učiniti ove godine kako bi se ta dionica pustila.

:: Što je s uređenjem društvenog doma?

Zoran Nevistić: Društveni dom je u završnoj fazi. Mi smo sklopili zadnji ugovor, a tijekom iduće godine taj objekt trebao bi biti gotov. Tehnički pregled potrajat će mjesec dana pa otvorenje doma, čija je površina 1500 četvornih metara, možemo očekivati u svibnju 2014. godine. Predviđeni su sadržaji uz vatrogasce za mjesnu samoupravu te ono što građanima bude nužno za funkcioniranje.

:: Kada će se sagraditi podvožnjak kao produžetak Ulice Medpotoki ispod Bologne i pruge prema Staroj samoborskoj cesti?

Božidar Merlin: Početak aktivnosti na tome dijelu bio je prije četiri, pet godina, ali tu je bilo velikih problema s prometnim rješenjima. Sad je konačno utvrđeno idejno rješenje pa i kako će izgledati skretači iz smjera Zaprešića prema Gajnicama i prodor ispod Bolonje i pruge jer je koridor preuzak da bi se napravila malo značajnija petlja. Znači, idejno rješenje je usuglašeno, sada treba ishoditi lokacijsku dozvolu i onda bi se krenulo u rješavanje imovinskih odnosa. Po mojoj procjeni, u 2014. godini mogli bismo ishoditi lokacijsku dozvolu, a onda 2015. i imovinske odnose i projektnu dokumentaciju.

:: U četvrti nedostaju kontejneri za biootpad i dodatni kontejneri za papir, plastiku i staklo? Kada će se postaviti?

Mladen Volarić: Na području ove gradske četvrti do sada je postavljeno pet zelenih otoka, a do kraja godine planiramo još deset, a u idućoj godini planiramo realizirati sve one vaše zahtjeve, mislim da je to 45 zelenih otoka. Kroz te zelene otoke dobit ćete mogućnost odlaganja svih vrsta otpada.

:: Kada će se riješiti odvodnja na istočnom dijelu Trga Ivana Kukuljevića, ali i na početku Ulice Kotarnica?

Tomislav Runtić: Na području Trga Ivana Kukuljevića zaseban je sustav odvodnje koji nije priključen na javnu odvodnju Grada i tamo imamo velikih problema s održavanjem zbog postavljenih stupića i vozila koja su parkirana uokolo. Znači, tu i kad interveniramo nemamo omogućen normalan pristup našem vozilu. Što se tiče Kotarnice, radi se o dvije kratke dionice za koje nemamo zasad ishođenu projektnu dokumentaciju i iduće godine planirat ćemo da se to najprije projektira. Bude li ta projektna dokumentacija gotova do sredine iduće godine, onda svakako možemo krenuti u postupak javnog nadmetanja.

>>Stanovnici GČ Stenjevec žele novi vrtić, dom zdravlja i kino

>>Večernjakov tim stiže u četvrt Stenjevec

Komentara 3

DU
duda9
10:08 15.12.2013.

Kada će se početi raditi na ul produžetak N Baštijanove.Ogorčeni stanari.

DU
duda9
10:20 15.12.2013.

Poštovani stanari u Rudešu koji se nalaze na trasi pr nove Baštijanove ulice konačno nakon 35 godina žele znati istinu kada će taj projekt krenuti u realizaciju ili nam dopustite da gradimo jer ovako se više nemože živjeti.

DU
duda9
10:18 20.12.2013.

Poštovani gradskih stanova ima 35 godina govorite da nema novaca jasno je sve nekom nije u interesu ta prometnica da se počne realizirati.Nas ne zanima vrtić nego projekt Nove Baštijanove i molimo vas da nam odgovorite na pitanje kada ćee se pokrenuti u protivnom ja osobno ću krenuti u gradnju jer se ovako više zaista ne može živjeti vi imate krov nad glavom a meni ga niste dali nego imam deku koja curi smatram da to nije pošteno sa vaše strane.Molimo odgovor kada će se pokrenuti imovinsko pravni odnosi u vezi pr Nove Baštijanove,Ogorčeni stanari Rudeša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije