Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog

Obrtnicima manja spomenička renta? Umjesto 7, bit će maksimalno 4 kune

Wok burger je postavio stolove imedju Splavnice i Radiceve
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.10.2015.
u 09:24

Grad Zagreb želi uskladiti svoju uredbu s Vladinom, pa bi renta iznosila maksimalno 4 kune

Nakon što je 14. rujna Vlada donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara i odredila da visina spomeničke rente za državne prostore u središtu grada bude od 1 do 4 kune po četvornom metru, i Grad Zagreb odlučio je smanjiti iznos.

Kako bi se uskladio s Vladinom uredbom, oni obrtnici koji rade u prostorima gradskog vlasništva, a nalaze se unutar gradske kulturno-povijesne cjeline tako će također plaćati maksimalno četiri kune po kvadratu, ovisno o zoni u kojoj se nalaze. Predložio je to gradonačelnik Milan Bandić, no smanjenje rente mora proći i većinu u Gradskoj skupštini pa će se odluka naći na dnevnom redu sjednice koja je predviđena za 22. listopada. 

Komentara 3

ZG
zgblabla
10:40 12.10.2015.

i zato im je trebao ćitav mandat????????????

Avatar pozor
pozor
11:35 12.10.2015.

Ta spomenicka renta bi trebala biti totalno ukinuta jer neki obrtnici i poduzetnici je placaju a njihov kraj je totalno neuredjen,ne ulaze se niti malo u uredenje tih trgova,ulica ili bilo cega sto je od povjesnog znacenja.To je zapravo baceni novac ili novac koji se ne ulaze tamo gdje bi trebao,jer ako vec poduzetnik i placa za uredenje neceg onda bi se to trebalo urediti

KR
kresimirn
12:03 12.10.2015.

nije li receno da ce se ukinuti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije