Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Za obnovu industrijskih područja i muzeja 126 milijuna eura

Grad dobio milijune za prometnu infrastrukturu i muzeje
Foto: Patrik Maček/PIXSELL
07.02.2018.
u 10:08

Zagreb će danas potpisati sporazum koji će mu na račun donijeti sredstva za razvoj, među ostalim, prometa i poduzetništva

Povećati učinkovitost sustava toplinarstva, omogućiti povoljno okruženje za razvoj poduzetništva, povećanje zapošljavanja kroz unapređenje kulturne baštine, obnova bivših industrijskih područja, ali i povećanje broja putnika u javnom prijevozu – ciljevi su to koji se propisuju Sporazumom o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija, koji će danas, uz još šest gradova, potpisati i Zagreb.

Sedam najvećih urbanih središta potpisanim će dokumentom dobiti ukupno 303,4 milijuna eura, od čega će metropoli na račun sjesti 126 milijuna. Gradonačelnik Milan Bandić već je najavio da će se dio novca iskoristiti za nabavu novih niskopodnih tramvaja, a dobivenih oko 700 milijuna kuna trebalo bi se djelomično utrošiti i na obnovu gradskih muzeja. Osim Bandića, sporazum će danas potpisati i gradonačelnici Osijeka, Pule, Rijeke, Slavonskog Broda, Splita i Zadra, a Zagrebu je dodijeljeno najviše novca jer ima najveći broj stanovnika. Milijuni se, međutim, neće moći trošiti po želji, već se u tome moraju slijediti smjernice ITU mehanizma iz kojeg sredstva dolaze. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije