Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šetnja zagrebom

Obišli smo tajnovitu Začarnu kulu na Maksimiru, najstariju građevinu u Zoološkom vrtu

U zagebačkom ZOO-u počeo je Polarni advent u Divljem srcu grada, posjetio ga je i Bandić
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/3
07.11.2021.
u 15:00

Zoološki smo vrt obišli s ravnateljem Damirom Skokom koji nam je otkrio manje poznate zanimljivosti o divljem srcu grada

Začaranu kulu u Zoološkom vrtu posjetitelji nerijetko preskoče pri obilasku, a nalazi se odmah na samom ulazu, tik uz spomen ploču meceni i plemenitom Miji Filipoviću zbog kojeg se vrt prije više do devet desetljeća otvorio.

Kula je najstarija građevina u omiljenom maksimirskom zvjerinjaku gdje su stanovale prve zagrebačke životinje - tri lisice, a cimerice su im bile tri šumske sove. Zoološki smo vrt, u sklopu Večernjakova serijala naziva "Šetnja Zagrebom", obišli s ravnateljem Damirom Skokom koji nam je otkrio manje poznate zanimljivosti o divljem srcu grada, ali i novim projektima poput nastambe za medvjede i revitalizacije jezera kojim će se moći ploviti čamcem.

Više pogledajte u videu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije