Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi na cesti

Novi tjedan, nove gužve: Zatvara se prometno raskrižje u centru Zagreba, proučite obilazni pravac

Popodnevna prometna gužva na zagrebačkom zelenom valu
Luka Batelic/PIXSELL
31.03.2024.
u 16:00

"Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju te da imaju strpljenja i razumijevanja zbog mogućih poteškoća u prometu." objavili su iz grada.

Raskrižjem prilaz Gjure Deželića i Kačićeve ulice bit će otežan promet, sutra, u utorak 2. travnja 2024. od 9,00 sati do 13,00 sati, dok će Kačićeva ulica, na dijelu od Ilice do prilaza G. Deželića, biti  zatvorena za promet. Zbog radova rekonstrukcije vodoopskrbnog cjevovoda u raskrižju zauzet će se dijelovi kolnika, a promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu. Obilazni pravac: Ilica – Krajiška – prilaz Gjure Deželića. "Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju te da imaju strpljenja i razumijevanja zbog mogućih poteškoća u prometu." objavili su iz grada.

Sljedeći tjedan nakon uskrsnih blagdana nastavljaju se ili počinju radovi i na drugim lokacijama. Tako će se od utorka kopati i na drugim gradilištima. Zatvara se promet djelomično na Vukovarskoj. Ulicom grada Vukovara na dijelu od Ivanićgradske do ulice Donje Svetice bit će otežan promet od utorka, 2. travnja od 08,00 sati do ponedjeljka 08. travnja do 04,00 sata. Zbog radova prijekopa za polaganje elektroenergetskog kabela bit će onemogućeno prometovanje iz smjera istoka prema zapadu, dok će se promet u smjeru zapad-istok odvijati nesmetano.

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, iz grada predlažu sljedeće obilazne pravce: Ulica grada Vukovara – Ivanićgradska – Ivekovićeva - Ulica Donje Svetice – Ulica grada Vukovara Ulica grada Vukovara –  Ivanićgradska – Planinska – Donje Svetice - Ulica grada Vukovara.

Od utorka će biti zatvorena i Ulica Pavla Šubića u zoni raskrižja s ulicom kralja Zvonimira (smjer sjever-jug), biti će otežan promet od utorka 2. travnja od 23,00 sata do ponedjeljka 8. travnja do 04,00 sata. Zbog izvođenja hitne sanacije oštećenja uređaja za automatsko upravljanje tramvajske skretnice biti će zauzet dio kolnika odnosno jedna prometna traka, dok će se promet odvijati po preostalom slobodnom dijelu.

Nastavljaju se radovi i raskrižjem Zagrebačke ceste i Ulice kneza Branimira u Sesvetama bit će otežano prometovanje od utorka 02. travnja. 2024. od 08,00. sati do petka 05. travnja 2024. godne do 04,00 sata. Naime, zbog izgradnje 1. etape produžene Ulice kneza Branimira, od Zagrebačke ceste do Brestovečke, potrebno je izvesti radove na prespoju elektronergetskih instalacija koje se nalaze u samom raskrižju Zagrebačka cesta - Ulica kneza Branimira. Promet će se odvijati suženim dijelom kolnika u smjeru istok-zapad jednim prometnim trakom. Ostalim pravcima promet će se odvijati nesmetano.

Obilazno će se morati i na drugim dionicama cesta na istoku grada. Šimunčevečka cesta na dijelu od Ulice Đure Popovića do Ulice Šiletić jee zbog izvođenja radova uređenja kolnika zatvorena za sav promet do utorka 30. travnja 2024. do 15,00 sati.
Obilazni pravac: Šimunčevečka cesta – Dobrodolska ul. – Vugrovečka c. – Zlatarska ul. – A. Šenoe –Slatinska ul. – Đure Popovića i obratno.

Izmjene će sljedeći tjedan utjecati i na javni prijevoz. Zbog gradnje kružnog toka na Cmroku, u zoni raskrižja Jurjevska / Gornje Prekrižje / Tuškanac, od utorka, 2. travnja, od 8 sati, do završetka radova, autobusno stajalište Cmrok u smjeru Britanskog trga, a kojega koriste autobusi na linijama 102 (Britanski trg - Mihaljevac) i 105 (Kaptol - Britanski trg), bit će privremeno izmješteno 50 metara južnije.

FOTO Velike gužve na zagrebačkom Dolcu: Pogledajte koje su bile cijene uoči Uskrsa

Popodnevna prometna gužva na zagrebačkom zelenom valu
1/27
Ključne riječi

Komentara 4

DA
Daisy55
18:09 31.03.2024.

Gradilišta otvorena pred tri godine još nisu završena kao na primjer Jadranski most, a sad bezglavo otvaraju nova da stvore privid da nešto rade. Zuje, a meda ni malo. Samo jad i čemer.

ZL
Zljk
17:14 31.03.2024.

Najbolje zatvoriti cijeli grad pa lagano. Ništa završeno, samo nove radove otvaraju. Helikopterima na posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije