Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasnosti obnove

Apel zabrinutih roditelja u centru Zagreba: Osigurajte koridor za djecu, škola je u 'sendviču' između dva gradilišta

Zagreb: Zbog postavljanja dizalice zatvorena Gundulićeva ulica
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
31.03.2024.
u 08:42

Roditelji još nisu dobili odgovor iz nadležnog gradskog ureda. Apeliraju da se ova situacija što prije riješi kako bi djeca mogla sigurno doći do škole..

Zabrinuti roditelji djece koja pohađaju Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog u Gundulićevoj ulici pozivaju nadležne da djeci i zaposlenicima omoguće siguran pristup do ove ustanove. Naime, školu su okružili radovi zbog obnove.

- Škola se našla u sendviču između dva gradilišta. Jedno gradilište sa sjeverne strane, dakle kavana Korzo, a s druge strane gradilište Hrvatskog  glazbenog zavoda, čime je totalno onemogućen pristup učenicima Glazbene škole - situaciju je opisala majka dvoje djece Iva Marjanović Kavangh za Radio Sljeme

Poručuje da bi se trebao napraviti novi pješački prijelaz kod Gundulićeve broj 4 jer onaj na križanju s Varšavskom više neće biti koristan s obzirom na to da se školi uskoro neće moći prići niti s južne strane. Uz to, očekuje i da se ogradi siguran koridor za prolaz pješaka.

POVEZANI ČLANCI:

- Koridor bi trebao zaštiti djecu od teške mehanizacije, koji će biti i s lijeve i s desne strane. Znamo da dizalica diže terete u zrak, građevinski materijal ispada i mora postojati neki mehanizam zaštite djece i zaposlenika škole - ističe.

Roditelji još nisu dobili odgovor iz nadležnog gradskog ureda. Apeliraju da se ova situacija što prije riješi kako bi djeca mogla sigurno doći do škole.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije