Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majka Božja

Ni pljusak nije pokvario procesiju od katedrale do Kamenitih vrata

Procesija Majke Božje od Kamenitih vrata
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/13
Autori: Hina, Vecernji.hr
31.05.2017.
u 23:35

Prije procesije u zagrebačkoj katedrali svetu misu predvodio nadbiskup i metropolit Chicaga kardinal Blase Joseph Cupich.

Vrhunac proslave Dana grada Zagreba i ove godine bila je procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata.

Procesija je krenula iz katedrale te je prošla Bakačevom i Trgom bana Jelačića pa se uspela Mesničkom do Trga svetog Marka, a završila je kod Kamenitih vrata. Veliki broj vjernika u njihovom naumu nije omeo niti jaki pljusak koji se u tom trenutku "spustio" na Zagreb.

Naša majka

Prije procesije u zagrebačkoj katedrali svetu misu predvodio nadbiskup i metropolit Chicaga kardinal Blase Joseph Cupich. Kardinal je vjernicima poručio kako Blaženu Djevicu Mariju zovemo "svojom majkom" te naglasio kako ona kao dobra majka podučava.

Po Cupichevim riječima Marija podučava u obitelji jer na taj način podsjeća da je obitelj primarno mjesto na kojemu se uzajamno dijeli i prenosi Radosna vijest, Evanđelje. Marija, napomenuo je čikaški kardinal, podučava tako da ohrabruje i donosi radost onima koji čuju njezin glas te poziva na doprinos nas i cijeli naš naraštaj.

Vjekovno žarište okupljanja vjernika

U pozdravnoj riječi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić istaknuo je kako na današnju svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice našega Grada euharistijom započinje središnji dio proslave u katedrali, koja pod svojim svodom čuva bogatstvo milosnih izvora i dragocjenost svetosti blaženoga Alojzija Stepinca

"Lik Presvete Bogorodice s Djetetom u naručju, smješten u prolazu Kamenitih vrata, vjekovno je žarište okupljanja vjernika ili barem postaja na kojoj se s pouzdanjem zastane", rekao je zagrebački nadbiskup i dodao kako se tu snagom i utjehom napajaju duše hodočasnika, šetača i sve brojnijih turista.

Komentara 10

Avatar links
links
06:22 02.06.2017.

uopće mi nije jasno da je bog poslao kišu na ovako krasnu procesiju... nešto ste se krivo dogovorili... buahahahhah

Avatar tituš
tituš
09:39 01.06.2017.

Volio bih da su o ovome više izvijestili, sinoć na televizijama gotovo ništa, a javni YUtel u trećem dnevniku vijest o veličanstvenom vjerničkom slavlju stavio je u zadnjih pola minute i u bloku sa nevremenom koje je naišlo baš u trenutku završetka slavlja!

NE
Neutralac
18:30 01.06.2017.

Ovo je odlicno... Hrvati imaju jos jednog kardinala u liku Cupicha iz Chicaga. Mislim da je on 100% Hrvat s obje strane...... izvrsno....ne...... izvrsno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije