Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sviđa li vam se?

Nevjerojatan prizor: Fotografije novog ruha 'Male Martićeve' iz zraka oduzimaju dah

Fotografije iz zraka Martićeve koja izgleda poput pravog dnevnog boravka
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
11.06.2023.
u 19:28

Preuređenje dijela Martićeve dio je inicijative "Asphalt Art Initiative” – proširenje pješačke zone u centru grada Zagreba

Prizor je to na kojemu se radilo dva puna dana, uz smetnju koju je prouzročila kiša, a već je osvojio Zagrepčane, posebno one koje se nalaze u njegovoj blizini. Riječ je o novoouređenoj pješačkoj zoni "Mala Martićeva", kako je od milja prozvan južni dio te ulice, a oslikao ju je, uz asistenciju, street art majstor Boris Bare.

Fotografije iz zraka jednostavno oduševljavaju, s obzirom  na to da se iz ptičije perspektive može jasno vidjeti ideja da to postane svojevrsni dnevni boravak na otvorenome, inspiriran zagrebačkim pločicama i stubištima. 


>>GALERIJA: Pogledajte Malu Martićevu iz zraka

Fotografije iz zraka Martićeve koja izgleda poput pravog dnevnog boravka
1/5

Kako smo ranije pisali, preuređenje dijela Martićeve dio je inicijative "Asphalt Art Initiative” – proširenje pješačke zone u centru grada Zagreba. Cilj projekta je proširiti pješačke zone u gradovima, a koje će uz aktivnu participaciju i co-design proces omogućiti građanima kvalitetniji život u urbanim sredinama

-Ovime smo proširili pješačku zonu Zagreba. Ovo je u skladu s dogovorom s Vijećem gradske četvrti Donji Grad i Mjesnim odborom. Uspjeli smo je zatvoriti za kolni promet i u dva dana urediti u ovom nadrealnom ruhu. Prava interizacija eksterijera- rekao je dogradonačelnik Zagreba Luka Korlaet. 

Dodao je kako je smisao da se Zagrepčane izvede na ulicu kako bi doživjeli Malu Martićevu kao novi pješački prostor na kojemu će boraviti. Projekt je financiran iz fondacije Bloomberg kojom se na ovakav način oplemenjuju gradski prostori. U planu je i proširenje pješačke zone u Masarykovoj i to u rujnu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

>>VIDEO: Održana premijera dokumentarca o Draženu Petroviću

Komentara 9

PE
Pendrek57
20:34 11.06.2023.

Ne svidja.

BI
Binga01
09:14 12.06.2023.

Najviše mi se sviđa instalacija oko ona tri kontejnera.

KO
komentatorv3
12:31 12.06.2023.

Grozno, kaj je ovo opet neke skrabotine kvazi umjetnika!! Kaj ocemo da nam grad zgleda ko skvoterska favela di samo voziju biciklisti kak u kini 80tih??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije