Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Memorijalni skup

'Ne želimo da se zaborave naši suborci koji su položili živote za svoju domovinu'

memorijalni skup
Foto: Hassan Haidar Diab
1/8
16.06.2014.
u 16:22

Pod sloganom „ne zaboravite naše heroje“ već pet godina zaredom udruga Zavjet u Sesvetskoj Sopnici organizira memorijalni skup za svoja tri suborca koji su položili život za domovinu

Pod sloganom „ne zaboravite naše heroje“ već pet godina zaredom udruga Zavjet u Sesvetskoj Sopnici organizira memorijalni skup za svoja tri suborca koji su položili život za domovinu. Naime, svake godine na istom mjestu kod OŠ Sesvetska Sopnica okupljaju se mještani tog kraja te u znak sjećanja na troje hrabrih pripadnika 1. Gardijske brigade Tigrova: Roberta Moćiljanina(poginuo 1991. u Ilači), pukovnika Nenada Babića ( posljednji poginuli hrvatski vojnik 1995. u Dvoru) i Bojnika Stjepana Bačuna (umro 1995.)održavaju malonogometni turnir. Memorijalnom skupu, uz mnoštvo mještana, nazočni su bili i izaslanik gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, brigadir Miodrag Demo, predsjednik boksačkog saveza Hrvatske Bono Bošnjak, Fra Zdravko Dadić, brigadir Ivan Rašić te mnogo suboraca. 

- Ne želimo da se zaborave naši suborci koji su položili živote za svoju domovinu, kazao je za Večernji list, Tomislav Radić jedan od organizatora memorijalnog skupa. 

- Unatoč teškim financijskim situacijama koje vladaju u cijeloj zemlji i poteškoće na koje nailazimo kod organizacije memorijala, nikada neće odustati jer naši su suborci i prijatelji dali najviše što su mogli...a to je njihov život, naglasio je Tomislav. 

Atmosfera se užarila nakon dolaska na pozornicu Tamburaškog sastava Barabe koji su obećale svake godine nastupiti i zabaviti prisutne te na taj način doprinijeti memorijalnom skupu. Vođa benda Ivica Petrović kazao je kako je to najmanje što mogu dati.

- Zahvaljujući tim borcima koji su položili svoje živote danas živim u miru, stoga smo se odlučili sudjelovati na humanitarnim koncertima koje organiziraju branitelji, istaknuo je Petrović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije