Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaos

Stotinama putnika gotovo tri sata nitko nije mogao reći kad će vlakovi krenuti

vlak
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
22.07.2015.
u 22:53

Uzrok kvara su po svemu sudeći iznimno visoke temperature, kažu u HŽ Infrastrukturi

Potpuno kaotična situacija odigravala se u srijedu popodne na zagrebačkom Glavnom kolodvoru gdje su stotine putnika gotovo dva i pol sata čekali kako bi vlakovi u smjeru Sesveta ponovno počeli prometovati.

- Oko 16.30 sati na kolodvoru Zagreb Borongaj pokvario se signalno-svjetlosni blok-uređaj kojim se regulira promet vlakova. Uzrok kvara bile su, po svemu sudeći, iznimno visoke temperature – kazali su u HŽ Infrastrukturi. U tih dva i pol sata putnicima koji su na 36 stupnjeva Celzijevih čekali bilo kakve informacije o tome kada će vlakovi krenuti, baš nitko od djelatnika HŽ-a nije im mogao odgovoriti na to pitanje.

- Najprije su nam rekli da će vlakovi u polasku kasniti pola sata, nakon toga 45 minuta, pa sat vremena, pa sedamdeset minuta. Na informacijama ili od kontrolora bilo je nemoguće doznati zbog čega točno vlakovi ne voze, kao niti kada bi opet trebali krenuti. Kvarovi e događaju, ali takav načinkomunikacije prema svima nama koji svaki dan putujemo njihovim vlakovima jeblago rečeno bezobrazan, ne trebaju nam kasnije isprike nego nam na vrijemetreba barem okvirna informacija koliko će zastoj potrajati – govori namvidno iznervirani gospodin koji u Zagreb svaki dan putuje iz Križevaca. Putnicima iscrpljenima od čekanja nešto prije 19 sati stigla je obavijest kako će brzi vlak izmijenjenom rutom krenuti preko Novog Zagreba, a zatim stati u Sesvetama, pa u Dugom Selu. Iako je prvotni plan bio da vlak ne stane u Vrbovcu nakon negodovanja mase putnika, nakon nekoliko minuta odlučeno je da će vlak ipak stati i na toj stanici.

>>'Dobro je da nemate metro, ljepše je u tramvaju'

>>'Železne franceke' izlažu i u vagonima na Glavnom kolodvoru

Komentara 9

DA
dario2612
22:02 22.07.2015.

ukinuli su 70% vlakova, a cijene ostale iste

CV
CENZURIRANO_VL
21:19 22.07.2015.

Aha, to je ono što su prošle godine mjenjali i modernizirali :D A šta ćeš, treba tu "svemirsku tehnologiju" znati i održavati. Uz lijenost, nesposobnost i korupciju to se lako pokvari. A svi znamo da je toga u HŽ-u na pretek ;)

MA
matan91
08:43 23.07.2015.

a prošle godine su napravili remont te dionice pruge?! Netko je mrknio pare, a o tome da se netko ispriča putnicima nit riječi. Ljudi plaćaju preskupu uslugu koja to realno ne vrijedi toliko. Rješenje je u potpunoj privatizaciji, nema uhljeba više...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije