Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
autonomni kulturni centar

Ne propustite besplatne radionice izgrade afričkog nakita i hortikulture

Foto: autonomni kulturni centar ATTACK
1/2
25.09.2020.
u 12:37

Zbog epidemioloških mjera, radionice će se održavati na otvorenom.

Kako izraditi afrički nakit i u svojem dvorištu implementirati žive dekoracije, može se naučiti kroz radionice Autonomnog kulturnog centra koje se danas, sutra te idući vikend održavaju u prostoru AKC Medila, Pierottijeva 11.

Radionica urbane hortikulture održati će se, dakle, u četiri termina: danas, sutra te 2. i 3. listopad. od 16 do19 sati, dok radionica izrade Afričkog nakita započinje u sutra u 16 sati. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a broj polaznika/ca je ograničen. Zbog epidemioloških mjera, radionice će se održavati na otvorenom.

RADIONICA URBANE HORTIKULTURE
Cilj radionice je upoznavanje sa živim materijalima i njihova implementacija u dvorište kao nove živuće elemente koji će ozeleniti i uljepšati boravak na otvorenom. Koristit će se biljne vrste koje inače vole rasti u urbanim prostorima i biljke koje ne traže puno održavanja. Na radionici osim upoznavanja biljnih vrsta i njihovih navika rasta i održavanja, radi se na idejnim rješenjima gdje ih postaviti u prostoru kako bi postigli zelene oaze; fasade, kutovi ili točke u prostoru. Uz smještaj, potrebno je i voditi računa o mikroklimatskim uvjetima poput svjetla ili sjene, vode i supstrata radi njihovog samostalnog rasta i razvoja. Radionica se razvija u dvije etape, u prvoj se upoznajemo sa vanjskim prostorom gdje bilježimo najpogodnija mjesta i ideje za postavljanje i sadnju te koje ćemo biljne vrste zasaditi na tim prostorima. Zadnja faza je nabava materijala, potražnja biljnih vrsta i sadnica te finalno postavljanje i sadnja.

RADIONICA IZRADE AFRIČKOG NAKITA
Radionica izrade afričkog nakita, pravo je mjesto ukoliko želite saznati više o običajima afričke kulture ili se samo kreativno opustiti uz izradu nakita. Voditeljica radionice Lynder Musimbi Libese, članica udruge DAH, upoznati će vas s izradom afričkog nakita, ali i kako ga dizajnirati na moderan način. Slagati će se sve vrste nakita sa suvremenim materijalima.Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave se primaju do 23.rujna, ispunjavanjem upitnika na slijedećoj poveznici:  https://bit.ly/3jZWLpz Dijaspora Afrikanaca u Hrvatskoj (DAH), informira Afrikance u Republici Hrvatskoj o mogućnosti ostvarivanja prava i omogućavanju sudjelovanja njezinih članova i drugih Afrikanaca u hrvatskom društvu. DAH želi okupiti sve Afrikance koji žive u Republici Hrvatskoj kako bi postali velika manjina s ciljem poboljšanja kvalitete života novih i starih Afrikanaca koji žive u Hrvatskoj, studenata, migranta, imigranta s osnovnim ciljem promocije afričke kulture i načina života u hrvatskom društvu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije