Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tiny Akvarell

Jedna savim posebna kreativna radionica u srcu maksimirske šume

27.08.2020.
u 18:06

U petak, 11. rujna u parku Maksimir Kreativni kamp održat će radionicu za sve ljubitelje akvarela i one koji će to tek postati

Kreativni kamp, inicijativa koja od 2017. okuplja zanimljive ljude koji imaju želju upuštanja u zaigrano proučavanje vlastitih mogućnosti, u petak će 11. rujna u parku Maksimir održati novu radionicu. 

Radionica je namijenjena svim zaljubljenicima u tehniku akvarela, kao i onima koji se žele okušati u njoj. Slikanje pejzaža u prirodi, slobodnog odabira kadra. Kroz jednostavne korake polaznici će u opuštenoj atmosferi stvoriti nekoliko slika malog formata. Akvarel je raznovrsna i bogata tehnika koja traži planiranje u razradi motiva, ali je istovremeno veoma oslobađajuća. Kao što je tok kapljice vode ponekad nepredvidiv, pigment se u akvarelu može raspršiti i putovati na neočekivane i uzbudljive načine. Dovoljno je tek par poteza kistom kako bi stvorili zanimljivu sliku punu osjećaja.

Radionicu će voditi autorica projekta Petra Kovačić, studentica treće godine odsjeka likovne kulture na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, odjel unutrašnje arhitekture 2011. godine te studirala na preddiplomskom studiju Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu

Vodit će ju i  Ana Juršić koja je diplomirala smjer kiparstvo u Zagrebu 2019. g., u klasi red. prof. art. Petra Barišića, studij Likovne kulture i odsjeka Povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta, na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Detalje o radionici možete pronaći na ovoj Facebook stranici. Radionica će se održati u petak, 11. rujna od 16 do 18 sati, a prijaviti se možete na mail kreativnikamp2017@gmail.com.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije