Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugrožena im egzistencija

Ne daju se: Trgovci skupljaju potpise protiv zatvaranja placa Borongaj

tržnica Borongaj
Borna Filić/PIXSELL
17.05.2016.
u 08:00

S placa na kojem rade i 20 godina moraju otići do 20. lipnja. Trgovce je podržao i gradski SDP

Imaju još nešto više od mjesec dana vremena pa su odlučili pomoć potražiti na svim stranama. Prodavači s tržnice Borongaj do 20. lipnja moraju napustiti štandove na kojima prodaju posljednjih dvadeset godina, ali otići neće samo tako.

Pokrenuli su potpisivanje peticije, a obratili su se i gradskim strankama za koje misle da im mogu pomoći.

– Više od tristo potpisa protiv zatvaranja tržnice Borongaj prikupili su trgovci koji tamo posluju. Prema zahtjevima Grada, kupili su drvene kućice, a sada ih se seli i nude im se neprihvatljiva rješenja. Umjesto da se od malih, tradicionalnih tržnica napravi atrakcija Zagreba, one se uklanjaju, a trgovcima se ugrožava egzistencija...

U gradu u kojem je ionako sve manje gospodarske aktivnosti – rekao je jučer predsjednik gradskoga SDP-a Davor Bernardić, koji je podršku trgovcima došao izraziti upravo na njihov plac. Podsjetimo, krajem travnja tridesetak obrtnika na tržnici Borongaj dobilo je obavijest da do konca lipnja moraju napustiti svoja radna mjesta, kako bi se “uredila ploha na području tržnice”.

>>Miču nam tržnicu zbog parkirališta za bazen Svetice 

Komentara 3

FR
franjom18
09:46 17.05.2016.

E koliki su ljudi strajkali, dobili obecanja pa na ulicu, kaj c to gradu, tu bude fontana sve treba unistiti,dovesti centre sa smecem evrope jer smo mi sad njihovo smetiste, dok ne odaberu drugo, kumice moje zal mi vas je, kaj bez vas i vase finog mlekeca i sireka jajec putra i krampera, nebu vise islo v beli zagreb grad, to im zapjevajte, nebu jankec bezal, ne vole terminatori zg, samo ga koriste !

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:53 18.05.2016.

Svi oni koji su protiv zatvaranja placa, nek dobro promozgaju i pitaju se zakaj beziju v shopping-centar ili v supermarket i tam kupuju kaj mozeju dobit na placu. Doduse nekaj malo skuplje, al zato frisko. Brzo bute vi zaboravili taj plac i morti jos trazili da se bas na tom mjestu sagradi jos jedan shoping-centar....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije