Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši učenički dom

Nastavak radova na novoj Hotelijersko-turističkoj školi

Foto: Grad Zagreb
1/3
19.04.2021.
u 16:00

Radovi će se pak izvoditi pod budnim okom gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode budući da se nalazi unutar područja povijesne urbane cjeline koja je kulturno dobro.

Moderne prostorije na dobroj lokaciji, odnosno blizu autobusnog i glavnog kolodvora, igralište, parking s 26 mjesta, zelene i pješačke površine... Sve će ovo, među ostalim, dobiti 720 učenika i 84 profesora Hotelijersko-turističke školuena novoj lokaciji gdje je jučer započela, točnije nastavila se, rekonstrukcija i prenamjena tri zgrade negdašnjeg učeničkog doma “Luka Botić” na istoimenom trgu. Njihov je stari “dom” u Frankopanskoj bio oštećen u prošlogodišnjem potresu, a u novi će pak moći useliti za 12 mjeseci, odnosno proljeća iduće godine.

Vrijednost ove investicije je nešto više od 30 milijuna kuna bez PDV-a, a pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić, podsjetio je kako su ti isti radovi započeli još 2018., ali je u međuvremenu izvođač otišao u stečaj, zbog čega su na konacu bili obustavljeni.

– Raspisali smo novi javni poziv i natječaj, odabran je novi izvođač i danas započinje nastavak radova – istaknuo je Lovrić dodajući kako će se nastava na novoj lokaciji održavati u jednoj smjeni te da su osigurani svi uvjeti za izvođenje moderne srednjoškolske nastave.

– Naši će učenici imati sve uvjete za suvremenu nastavu i za marljivo učenje u ovome, jednome od važnijih ogranaka hrvatskog gospodarstva – rekla je ravnateljica škole, Zdravka Krpina, na jučerašnjem otvaranju radova.

Nova škola je, podsjetimo, trebala biti otvorena još 2019. godine, a kako je još tada obećao pokojni gradonačelnik Milan Bandić, "kada se uredi, imat će najljepši prostor u Zagrebu”. Sadržat će usto, kao što je i tada najavljeno, 28 moderno uređenih te opremljenih učionica opće i specijalizirane namjene te pratećih sadržaja. Radovi će se pak izvoditi pod budnim okom gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode budući da se nalazi unutar područja povijesne urbane cjeline koja je kulturno dobro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije