Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manje djece zaraženo

Fuchs o situaciji u obrazovnom sustavu: Nadam se da će interes djelatnika za cijepljenje biti veći

Zagreb: Radovan Fuchs dao je izjavu medijima prije početka sjednice Vlade
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
18.04.2021.
u 21:29

Zaražene djece, koja su upisana u sustav, je manje nego li u prosincu prošle godine, rekao je ministar

Od ponedjeljka će se učenici u nekim županijama vratiti u školske klupe, njih oko 60 posto, ovisno o broju zaraženih na tom području. Na situaciju u obrazovnom sustavu te na cijepljenje djelatnika osvrnuo se i ministar Radovan Fuchs.

- Zaražene djece, koja su upisana u sustav, je manje nego li u prosincu prošle godine, rekao je ministar za Dnevnik Nove TV te ustvrdio kako se, ako dođe do porasta zaraze, lako prebacivati se između triju modela. 

- Djeca mogu biti širitelji, ali ne superširitelji. Po našim pokazateljima iz drugog vala, studija u Splitu je pokazala da kod 1000 testirane djece, brzim antigenim testom, niti jedno nije bilo asimptomatski pozitivno, rekao je dodajući kako bi se brzo testiranje moglo ponoviti. 

Istaknuo je kako interes za cijepljenje djelatnika u sustavu dobar, no da se nada da će biti još veći.  

- Kreće se između 30 i 40 posto, rekao je, ali nije zadovoljan postotkom. ''Bilo bi bolje kada bi on bio daleko veći i ja se nadam da će biti veći interes'', otkrio je.

- Prioriteta, unutar prioriteta neće biti jer su u obrazovnom sustavu mnoge specifičnosti. U višim razredima učenici nose maske, dok je primjerice u vrtiću to nemoguće. Također, odgajatelji ne mogu biti na distanci jer moraju ostvarivati fizički kontakt među djecom, pojasnio je. 

- Pandemija i ovakav oblik nastave nepovoljno utječe na djecu. Utječe na psihofizički razvoj, na njihov socijalni razvoj i niz okolnosti, zaključio je ministar Fuchs. 

VIDEO Ministar Fuchs otkrio kako će se odvijati nastava do kraja školske godine i procjepljivanje nastavnika

Komentara 6

LA
larala
17:52 19.04.2021.

Broj oboljelih učenika je manji nego u prosincu, jako utješno, U Zagrebu nemamo 476 oboljela učenika tjedno već nam je samo sa 1/ 3 učenika u školi prošli tjedan taj broj dosegao 339, Na nivou Hr. nemamo 2197 tjedno novooboljelihlih učenika već smo prošli tjedan kad je hrpa škola bila skroz zatvorena a, neke su održavale nastavu za maturante i djecu od 1.-4. razreda taj broj 1247. Ili nam to ministar pokušava reći kako nam cijelo vrijeme lažu i igraju se sa brojevima pozitivnih učenika kao što npr,. rade gospoda u Zagrebu?

Avatar Medusa
Medusa
21:49 18.04.2021.

Fuchs nitko te ne doživljava. Jedan si od lopina.... Ti bi sad poštovanje... Idi se skrivaj u ukradenim dverima.... Cijeli život si potratio na krađu sa ekipom kradljivaca...

JA
Jania
09:20 19.04.2021.

Svaka čast, konačno se netko bori za djecu kojoj "mjere" kradu djetinjstvo.. Jedini ministar koji ima hrabrosti otvoreno se usprotiviti upraviteljima plandemije. Kapa do poda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije