Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDENT-SErVIS

Najviše poslova za studente nudi se u kafićima

17.08.2013., Zagreb - Gradjani se i dalje sklanjaju u hlad ispijajuci kavu i odmarajuci se na klupicama. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
08.08.2014.
u 07:44

Velik dio studenata, kako smo i sami provjerili, ostaje u Zagrebu kako bi ljeti zaradili novac za sljedeću studentsku godinu

Iako većina studenata ljeto koristi za odmor od obaveza, sve se više njih odlučuje slobodno vrijeme iskoristiti za rad. Stoga su ljetni mjeseci već godinama najužurbaniji u zagrebačkom Student-servisu pa su tako i ove godine oboreni rekordi isplata, uplata i učlanjenja. Od ukupno 25.700 aktivnih članova, njih 12.800 ostvarilo je barem jednu isplatu.

U srpnju je premašen i prošlogodišnji broj od 2300 novoupisanih studenta, a isto se očekuje i u kolovozu. Jedan od studenata koji se došao učlaniti u Student-servis je Stjepan Cvetko iz Zaprešića koji će ljeto provesti radeći u Zagrebačkoj pivovari.

– Upisao sam se na fakultet u Puli te želim ostati raditi u Zagrebu prije studija – objašnjava on. Ivana Bičanić iz Vinkovaca također će ostati raditi u Zagrebu gdje studira jer joj je to isplativije.

Sve je više obrta koji traže studente za rad, a raste i ponuda poslova. Od početka ljeta više od 300 poslodavaca tražilo je 1000 radnika koristeći zagrebački Student-servis. Od toga je 85 tvrtki nudilo 180 poslova iz područja turizma i ugostiteljstva. To je sektor koji dominira ljeti, a inače je na drugom mjestu iza promidžbe, marketinga i komunikacija na koje u godini otpada više od pola ponuda.

– Ljeti se posebno ističu poslovi u ugostiteljskim objektima u Zagrebu, a većinom se radi o zamjenama za godišnje odmore – kaže voditelj Student-servisa Tomislav Jurkić koji predviđa da će ovakvo stanje potrajati do sredine kolovoza. To potvrđuje i jučerašnja ponuda poslova objavljena na njihovim stranicama. Čak 11 ponuda odnosi se na rad u kafićima i restoranima u Zagrebu. Stanje ponude i potražnje mijenja se svakodnevno, a na dan se otvori i desetak radnih mjesta. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije