Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naplaćeno 1,16 milijardi

Račun Holdinga: Otpad plaćamo najmanje, a vodu smo i preplatili

Voda i odvodnja
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
20.03.2014.
u 14:35

Stanari koji su u najmu pod zaštićenom i ugovorenom najamninom ostali su dužni više od 4,5 milijuna kuna. Čistoća za otpad nije naplatila 34 milijuna kuna, a GSKG za pričuvu 24 milijuna. Voda je naplaćena čak 106,55 posto

Najviše su građani u prošloj godini ostali dužni za odvoz otpada. Prema analizi Zagrebačkog holdinga, podružnici Čistoća, građani nisu platili fakturirane račune u iznosu od 34 milijuna kuna.

Osim tih, nisu se plaćali ni računi za pričuvu pa je tako ostao dug od 24 milijuna kuna. Nisu se redovno plaćale ni naknade za stanove koji su u najmu. Tako se za zaštićene najamnine duguje stanarina od gotovo dva milijuna kuna, a za stanove koji su pod ugovornom najamninom više od 2,5 milijuna kuna.

Unatoč tome što se pojedine Holdingove podružnice nisu naplatile, prema podacima objavljenim na stranicama gradske tvrtke, tek šest posto fakturiranih računa ostalo je nenaplaćeno, i to 71 milijun kuna. “Zagrebački holding naplatio je oko 94 posto svih fakturiranih naknada, odnosno 1,157 milijardi kuna, što je izravni rezultat niza učinkovitih mjera naplate usluga korisnicima u sustavu Jedinstvene uplatnice”, stoji u priopćenju ZGH.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Gradska tvrtka mjesečno fakturira devet različitih naknada, a u prošloj godini najviše se po ostvarenoj naplati ističe ona za potrošnju vode koja je naplaćena u iznosu od čak 106,55 posto, a razlog je tome, stoji u pojašnjenju ZGH, smanjenje broja ilegalno priključenih korisnika.

>>Zagrepčanima voda ipak neće poskupjeti! Evo i zašto

>>Što više odvajamo, manji budu i 'računčeki' za otpad

Komentara 1

IN
Inat
15:25 20.03.2014.

Previse placamo za neucinkovite i lose usluge koje pruza grad na celu sa Bandicem, nuzne su promjene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije