Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atraktivan prostor

Na mjestu gradske slastičarnice do kraja godine vrata otvara banka

'09.08.2010., Samobor, - U prostoru prve gradske slasticarnice u Samoboru otvorit ce se poslovnica Splitske banke. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
10.08.2010.
u 09:05

Vlasnik tog prostora je poduzetnik Stjepan Marović, koji već ima nekoliko nekretnina u Samoboru.

U secesijskoj zgradi na broju 14 na Trgu kralja Tomislava nekada je bila kavana u kojoj je često sjedio Antun Gustav Matoš dok je tamo stanovao. Još je živo sjećanje Samoboraca na nekadašnju gradsku slastičarnicu, na kojoj se i dalje nalazi to ime sa sloganom – "originalne samoborske kremšnite".

Čekaju se dozvole

Ipak, slastičarnica je zatvorena već nekoliko godina, a građani se pitaju što je s tim prostorom. Iz Grada su nam rekli da je vlasnik Stjepan Marović, poduzetnik iz Rakova Potoka, koji ima već nekoliko nekretnina u Samoboru. Baš je on odlučio reći zbogom slasticama i kavani te poželio u tom atraktivnom prostoru dobrodošlicu Splitskoj banci. Naime, u prostoru bivše slastičarnice banka će otvoriti svoju podružnicu u Samoboru.

– Već je potpisan ugovor s bankom na deset godina za bankarsku djelatnost. Predani su zahtjevi konzervatorima i gradskom uredu za prostorno uređenje za izdavanje potrebnih dozvola i prenamjenu prostora – rekao je Marović.

Navodno se samo to još čeka da bi se prostor mogao početi preuređivati.

– To se već dosta dugo radi, nadam se da će se taj postupak ubrzati – kaže Marović.

Pri kupnji prostora Stjepan Marović je, kaže, imao planove da tamo otvori slastičarnicu bez obzira što u samom centru grada već posluju dvije koje također nude originalne samoborske kremšnite.

– Već je i projekt za to bio gotov i planirao sam da kremšnite radi vrsna samoborska slastičarka koja je trenutačno zaposlena u Umagu. No, ona tamo ima plaću od dvije tisuće eura, pa joj nisam mogao ponuditi manji iznos. A uz doprinose koje bi morao još plaćati, ukupni iznos njezine mjesečne plaće bio bi 32 tisuće kuna – tvrdi Marović i upravo to daje kao objašnjenje zašto ipak nije otvorio slastičarnicu, nego se odlučio za iznajmljivanje prostora.

Skupa slastičarka

– Mislio sam da ne bih mogao prodati toliko kolača da uspijem namiriti samo plaću jedne slastičarke – dodaje Marović.

Iz Splitske banke su nam potvrdili da planiraju otvoriti svoju poslovnicu u Samoboru.

– U sklopu širenja poslovne mreže na sjeveru Hrvatske do kraja godine planiramo otvoriti poslovnicu na toj adresi – rekla je Silvija Bareša, glasnogovornica Splitske banke.

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samborec
17:42 14.08.2010.

Kakva je to matematika da za 14.400,00 kn poslodavac treba izbrojiti 32.000,00. To je laž, a g. Marović zna da su banke i država najbolji platiše, pa zato i njima iznajmljuje. Ah da, i još nekome, ali ne smijem rećii zašto je dimnjak narastao iznad odvjetništva na Trgu......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije